Allt i Plåt inom kort i tidigare Karlssons

Handelsstadens Markus Jakobsson och platsansvarige Lars Johansson ser båda fram emot starten i Högsby under nästa månad för AB Allt i Plåt.

Redan i februari räknar AB Allt i Plåt att starta produktionen i de nya lokalerna, där Karlssons varuhus tidigare hade verksamhet i Högsby. Under inledningsskedet kan det bli tal om upp till 15 medarbetare, men målsättningen är att den siffran ska stiga ytterligare i ett längre perspektiv.

AB Allt i Plåt startade redan 1945 i Åseda, där företaget för närvarande har 130 anställda. Eftersom man saknade möjligheter att expandera ytterligare på hemmaplan föll valet i stället på en satsning i Högsby.

Positivt mottagande
– Vi har fått ett mycket positivt mottagande av Handelsstaden Högsby AB, som vi hyr lokalerna av. I december började vi med förberedelserna, som sedan dess har pågått för fullt. Målet är att produktionen kör igång under februari. Vi disponerar drygt 4 000 kvadratmeter, varför det finns en del att växa i, säger platsansvarige Lars Johansson, Högsby.
Redan 2005 började han att jobba vid Allt i Plåt i Åseda, men har även varit lärare vid den uppskattade utbildningen av svetsare i Högsby och hoppas verkligen att den ska fortsätta, då den kan bana väg för jobb i det nya företaget på orten.

Innebär ett uppsving
– För vår del är det verkligen glädjande att Allt i Plåt valde att hyra av oss. Det innebär ett uppsving för varuhusområdet, ja för hela Högsby. Vi har jobbat hårt för att få in verksamhet i de här lokalerna och det känns verkligen glädjande att vi har lyckats, betonar Markus Jakobsson i ledningen för Handelsstaden.

Gör förarkabiner
I Högsby kommer företaget att tillverka förarkabiner, alltså vad som i dagligt tal kallas för hytter.
– Bland våra kunder finns exempelvis Svetruck AB i Ljungby, Rottne Industri AB och Epiroc, tidigare Atlas Copco. I första skedet gör vi i ordning 21 produktionsarbetsplatser, men det kan alltså bli fler. I dagsläget har vi nio medarbetare bosatta i Högsby, som jobbar i Åseda. De kommer att börja här och dessutom blir det i övrigt nyanställningar, påpekar Lars Johansson
Gång efter annan poängterar han att Allt i Plåt har valt att etablera sig i Högsby för att växa och att en stark framtidstro präglar företaget.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: