Andra generationen driver Matmästar’n vidare

Nu tar Nicklas och Johan Erlandsson över Matmästar’n och ses här flankerade av Ove och Cinna Erlandsson, som ska sluta efter 20 år.

ICA Matmästarn i Högsby som startade våren 1982 har under de senaste 20 åren drivits av makarna Cinna och Ove Erlandsson, som nu lämnar över till sina båda söner Nicklas och Johan Erlandsson.

– Vi tog över Matmästarn 2001 och skulle i år firat 20-årsjubileum, men något firande har det ännu blivit beroende på pandemin, men vi hoppas att läget ska bli stabilare så att vi kan uppmärksamma de 20 åren samtidigt som våra båda söner driver affären vidare, säger Ove Erlandsson.

Smidig övergång
Det kommer att bli en smidig övergång, då det handlar om ett kompanjonskap den första tiden, i vilket Cinna och Ove Erlandsson är involverade.
I vilket fall som helst drar vi oss tillbaka på sikt och snart kommer Nicklas och Johan Erlandsson att driva Matmästarn på egen hand. Cinna och jag vill med ålderns rätt dra oss tillbaka. Vi kommer att spela mer golf än tidigare och får mer tid till vår sommarstuga i Saxnäs. Dessutom kommer jag naturligtvis att fortsätta med jakt, som sedan flera år är mitt stora fritidsintresse.

Flera år i affären
41-årige Nicklas Erlandsson och hans två år yngre bror, Johan Erlandsson har under flera år jobbat i Matmästarn och började redan under sommarloven.
– Jag har de senaste sju åren varit här, medan Johan har hunnit med tolv år. Vi båda har gått igenom de utbildningar ICA kräver för att få driva en affär. Visst väntar en spännande utmaning, säger Nicklas Erlandsson.
Vi är mer eller mindre uppväxta med den här affären. Samtidigt är det en väsentlig skillnad att driva en affär vid en jämförelse med att vara anställd, påpekar Johan Erlandsson.

Teknisk utveckling
Den tekniska utvecklingen betyder mycket och numera sker det mesta avsevärt snabbare vid exempelvis beställning av varor och vid de återkommande inventeringarna.
Matmästarn har idag fem leverantörer av paket och även vid pakethanteringen har man börjat med digitaliseringen, om än inte fullt ut.

Ökad personalstyrka
– Då vi tog över 2001 jobbade sju personer här, vilket kan jämföras med nuvarande 15 medarbetare. Glädjande nog har omsättningen hängt med i samma positiva utveckling. Cinna och jag har verkligen trivts på jobbet och framför allt med kundkontakterna, även om de under pandemin har begränsats, säger Over Erlandsson.

Mer på gång
Under årens lopp har Matmästarn byggts om gång efter annan. Mer är i görningen, då en ny detaljplan håller på att upprättas för området.
– När detaljplanen blir fastställd innebär det spännande möjligheter att fortsätta den positiva utvecklingen för Matmästarn, sammanfattar Ove Erlandsson.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: