Årets fullträff – 2-metersregeln på ditt sätt

Turistbroschyren, Naturguiden och Kart-guiden – en trio trycksaker som finns att hämta på Misteln och i matbutikerna i Fågelfors, Fagerhult och Ruda har en sak gemensamt, bra underlag för lyckad
semester på hemmaplan.

Text: Gunilla C Johansson. Bild: 123rf

Ni som får denna tidning i er brevlåda fick med turistbroschyren redan i förra numret. Hoppas ni läst den och delat med er av Innehållet. En turistbroschyr som speglar en del av det utbud av boende, upplevelser mat och
fikaställen som finns i natursköna Högsby kommun.
Tillsammans med karta och naturguide, lite fika, några liter vatten, laddade mobilbatterier, ett par plåster och myggmedel så väntar naturen på dig.

Många samtal jag haft med er läsare och annonsörer senaste tiden är givet kopplat till Covid-19. En del samtal är tunga, där oron är stor över situationen. Där finns även samtal när man på något sätt försöker se förbi och framåt och andas framtidstro.
Vi är alla i olika faser i livet och beroende på vad som kommer in från sidan som försöker att rucka på de mål vi har så hanterar vi kriser olika. Helt naturligt då vi alla är olika.
Det är många pekpinnar om både det ena och det andra just nu. Många har synpunkter ibland med oro för att man tycker att restriktioner är överdrivna.
Oavsett vad vi tycker så är det korrekta att hålla ut, att hålla avstånd, tvätta händerna och använda sitt sunda förnuft. Det sistnämnda är kanske inte någon pekpinne, snarare en egenskap. Detta för att sjukvården och du och jag ska få de bästa förutsättningar och rida ut denna storm.
Oavsett hur du hanterar din oro eller dina drömmar så kan en tur ut i naturen ge dig lite annat att tänka på, nya upplevelser som i bästa fall ger dig ny härlig energi. Någon sa till mig att “Krama om en tall eller en björk” är ett sätt att inte känna sig ensam. Kan kanske vara så, fast om trädet har besök av ett gäng myror, så kan jag lova att du inte känner dig ensam värst länge…
Alla vare sig kan eller vill inte springa upp för Abodabacken på två minuter eller ge sig ut på en mountainbiketur. En del tar en liten daglig morgonrunda med rollatorn runt kvarteret i 20 minuter eller går och hämtar posten åt sig själv och grannen.
Viktigast är att vi försöker hålla i gång utifrån egna förutsättningar. När vi gör detta så finns det förhoppningsvis någon att byta några ord med, om du vill prata med någon alltså.
Nu är badsäsongen här, något många längtat efter, vi har många fina insjöar som bjuder in till bad, lek och där vi för en stund glömmer bort mobiler och tider att passa.
Vill du inte bada, hoppa över det, men ta dig gärna till något vattendrag och andas in somriga dofter. Denna varma känsla och minne kommer vi att behöva njuta av när höstrusket gör sig påmint igen om några månader.
För det är ju så här livet är just nu, olika för oss alla, och det är det som är fullträffen. Förutom att vi alla måste hålla i och följa de livsviktiga pekpinnarna så blir allt vad du själv gör det till.
Att bo utanför storstäderna i en del av Småland – en plats för oss som gillar pulsen på landet – Vilken formidabel fullträff!


Publicerat

i

av

Etiketter: