Bäst i Sverige

Kvartetten av medarbetare på Skobes i Högsby lyckas år efter år att hålla sig bland de fem högst rankade auktoriserade Volvoverkstäderna i Sverige när man mäter nöjd kundindex.
Något som kanske kan mäta sig med en
bragdmedalj?

– Nä det vet jag inte, säger Anders Rundberg, verkstadsansvarig, men det är klart att vi tycker att det är roligt att våra kunder tycker att vi gör ett bra jobb och att vi har ett positivt bemötande. Vi alla gillar ju att jobba tillsammans och gillar det vi gör, och då blir det oftast bra.
Han får medhåll av teknikerna Anders Lundström, Viktor Lundström och Torbjörn Hermansson.
– Ja detta verkar ju vara en favorit i repris, att våra kunder är nöjda med oss, säger Torbjörn Hermansson.

Men vad är då receptet på att ni år efter år får så positivt omdöme av kunderna?
– Det ska du inte fråga oss, men eftersom du nu gör det så kanske det är för att vi lyssnar på våra kunder, och vi försöker att sätta oss in i deras situation, säger Anders Lundström och fortsätter;
– Det är viktigt att hålla det man lovar och hela tiden försöka göra det där lilla extra.
När vi försöker ställa frågor till kvartetten så kommer svaren snabbt och med en humoristisk twist. Är humor viktigt frågar vi då?
Svaret på det är enkelt på Skobes; – Ja det är det!
Hur känns det att nu arbeta i de upprustade och ombyggda lokalerna?
– Det är positivt för oss som arbetar här och för våra kunder att vara i lokaler som upplevs som nya och moderna och att ledningen satsar på de mindre orterna avslutar Anders Rundberg.

Johan Franzén platschef på Skobes i Högsby;
– Vi har investerat runt en halv miljon i lokalerna i Högsby, där vi nu har den nya kundmottagningen på plats. Detta, tillsammans med uppfräschade personalutrymmen och verkstad, så vill jag påstå att verksamheten i Högsby går mot strömmen på flera sätt.
Dels så lyckas man år efter år placera sig högt upp vid de kvartalsvisa mätningarna, nästan på pallplats varje gång, när det gäller bland annat kundbemötande och service med mera. Detta gör att ledningen tar beslut som går mot strömmen och har valt att satsa på den lilla anläggningen i Högsby. Normalt investerar man endast på större orter och avvecklar på mindre orter, men som sagt, Högsby går bokstavligen mot strömmen. Det är bara att gratulera och säga som det är, att hårt arbete och rätt inställning lönar sig i längden. Att de lyckas få ihop skutan så bra som man gör så är de senaste investeringarna ett bevis på att man ger fortsatt förtroende för verksamhet i Högsby.
Kriterierna som är ställda för att man ska vara med i framtida satsningar är på ett sätt huggna i sten. Men gör man då som i Högsbys fall, och visar på att man kan lyckas, då är det svårt att argumentera emot satsningar när man är Sveriges mest omtyckta auktoriserade Volvoverkstad, vilket jag är glad och stolt över.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, , ,

av