Bokföringstjänst kvar i Högsby

Lars Wictorsson som gått i pension, sålde företaget till de tidigare anställda där de numera sex företagarna jobbar på precis som tidigare, men ändå inte.

– Vi har liknande arbetsuppgifter nu som då, och med nya regler och bestämmelser att förhålla sig till inom redovisning så gäller det för oss att vara på tå och vara pålästa.
Detta säger Ann Petersson, godkänd revisor och auktoriserad redovisningskonsult som arbetar på kontoret i Högsby och i Mönsterås.
Företaget tillhandahåller redovisningstjänster till företag i regionen och har gjort så under många år. Här i Högsby arbetar främst Lihna Thuresson och Eva-Marie Thuresson, båda redovisnings-
konsulter, och Ann själv, ett par dagar i veckan.

– Det är våra kunder som styr var vi är och arbetar. Ibland är det mest på kontoret i Mönsterås, ja då är vi där, och ibland är det jobb ute hos kund och då är vi där. Viktigast för oss är att det fungerar bra för våra uppdragsgivare och att vi arbetar korrekt och effektivt
berättar Ann.

För många är båda Eva-Marie och Lihna kända ansikten i kommunen. Eva-Marie är född och uppvuxen i Fågelfors, byggde hus där 1974 tillsammans med sin man Hans, och har sedan dess bott i Fågelfors.
– Vi har alltid känt oss hemma i Fågelfors, trivs bra här och är glada över att våra tre barn fått växa upp på en mindre ort. Huset på Öland är en bra kontrast till där vi bor och jobbar i dag. Eva-Marie har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med siffror. Allt från att administrera löner till löpande bokföring.
– Gillar verkligen mitt jobb. Att få arbeta med siffror, nära kunden och när det kör ihop sig som det gör ibland på ett företag, att då få vara med och reda ut saker och ting, det gillar jag.
Lihna som bor tillsammans med sin sambo och två, minst sagt hockeyintresserade grabbar i Grönskåra, håller med Eva-Marie.
– Det är bland annat det som är tjusningen med det jobb man utför varje dag. Den ena dagen är inte den andra lik. Vi har dess-utom ett brett spektra på våra kunders branscher så man får verkligen insikt och kunskap om både det ena och andra. Alla branscher har sina utmaningar och cykler. Vissa har som mest att göra under sommaren medan andra under hösten.
Att bo i Grönskåra och jobba i kommunen är något som Lihna trivs bra med.
– Bra att ha hyfsat nära hem och till sönerna när det vankas träning. De spelar och tränar i Växjö vilket gör att jag numera kan vägen till Växjö utantill.
Både Eva-Marie och Lihna pluggar parallellt med arbetet till att bli auktoriserade redovisningskonsulter vilket ger kunderna ytterligare kvalitet i de arbete som man utför.

Om 10 år
Lihna; – Bor säkert kvar i kommunen och hoppas jobba även då med företag i det jag gör i idag.
Eva-Marie; – Ja då är jag glad pensionär och har fullt upp med andra saker.
Ann; – Hoppas vi fortsätter i den bransch vi håller på med idag.
– Vi alla gillar verkligen det vi gör och det är inte svårt, med alla bra kunder vi har som vi får förtroende att arbeta med och för.

Bokföringstjänst träffas i ”Gröna Villan” intill Karlssons på Järnvägsgatan, och huserar här till-
sammans med Företagarna i Kalmar län. Stort tack för trevlig pratstund och vi önskar den nya konstellationen företagare lycka till!
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: