Bollibompa – kul med fotboll

Det ska börjas i tid brukar det ju heta när man pratar om att få upp ett intresse och förmåga
vad det är må vara.

Detta har Högsby IK tagit till sig och följande inlägg går att läsa på Facebook

”Lördagen den 9 september startar Högsby IK sin nya aktivitet Bollibompa i Högsby sporthall. Bollibompa är för barn födda 2012, 2013 och 2014. Bollibompa är en aktivitet där fokus är rörelse, hälsa och glädje. Du som förälder deltar aktivt tillsammans med dina barn under träningspassen. Det är du som känner ditt barn bäst och är deras viktigaste ledare i denna ålder. Bollibompa kommer att pågå under åtta veckor. Träningspassen kommer att erbjuda hinderbana, rörelsebingo och lek med skumgummibollar och ballonger.”

Hallå där ordförande för ungdomssektionen Micce Nilsson, Hur känns det att värva spelare från 3 års ålder till Högsby IK?
– Ha ha, ja så kan man se det. Vi ser det mer som att riktigt unga barn och deras föräldrar tidigt får en kontakt med idrotten för att man så småningom kanske kan väcka ett intresse. Dels
som spelare men även att föräldrar lär känna varandra och klubben och kanske kan tänka sig att bli tränare.

Men hur bedriver man då fotbollsträning för så unga?
– Som man alltid gör, har roligt tillsammans, men här tar vi det ett steg längre. Genom att följa och klara instruktioner på små spelkort placerar man korten allt eftersom på en spelbricka. När man fyllt brickan med kort så har man klarat dagens träning. Allt bygger på att man gör detta tillsammans med någon av sina föräldrar eller någon annan vuxen, tillsammans med de andra deltagarna.
Jag fick tips om detta genom en volleybollklubb som gjort liknande aktivitet, men då hette det volleybompa. När jag tänkte ta detta på hemmaplan hade redan Cissi Sjöblad börjat dra i trådarna runt detta och nu har vi alltså ett stort gäng ledare som om ett par veckor drar igång aktiviteten.
Det enda man behöver göra är att betala medlemsavgiften till Högsby IK, per barn eller för hela familjen, sedan är det bara att få bollen att rulla.

Veronika Kalén – en av flera ledare:
– Det ska bli så roligt att dra i gång detta och vi har redan fått bra respons. Det är många som efterfrågat aktiviteter för riktigt unga barn. Vi har tidigare haft en handbollsskola i Högsby som Karin Axelsson ansvarat för och som varit mycket uppskattad. Efter att den har upphört så har många saknat liknande aktivitet. Vi tänker nu att vi förhoppningsvis kan vara ett alternativ. Veronika har själv två döttrar tre och fem år och de är två av anledningarna till att hon engagerar sig.
Jag tror att det är många vuxna som ser fram emot att kunna göra en idrottsaktivitet tillsammans med sina barn.

Tack till Högsby IK och alla idrottsföreningar runt om i kommunen som ser till att pulsen höjs med jämna mellanrum, på som utanför planen!

Text: Gunilla C Johansson
Foto: Karin Emrin


Publicerat

i

av