Bor du i Högsby och går på gymnasiet?

Ta chansen

Sista dagen för att anmäla dig till årets sommarföretagare är 1 april, så nu är det hög tid för dig att bestämma dig om du ska ta chansen. Chansen att få grunden i hur det kan vara att driva ett eget företag.

– Med hjälp av en introduktionskurs under sex tillfällen får du grunderna i att driva eget företag. Du som går kursen får ett startkapital på 2 000 kronor. Deltar du dessutom vid alla utbildningstillfällen utfaller en extra utbildningsbonus på 1 000 kr.
Kursen vänder sig till alla gymnasieelever som bor i kommunen och med förtur till elever i årskurs 1 och 2. Det betyder att studerar man på annan ort och bor i kommunen så  kan man alltså gå denna kurs betonar Christina Henriksson och berättar vidare;
– Att driva företag är något som många funderar på men inte riktigt vet vad det kan innebära. Som sommarlovsentreprenör så får man en liten inblick i en företagares vardag och förhoppningsvis kan detta ge mersmak för livet som företagare.

Kursledare i år är Lena Gustafsson, nyföretagarcentrum i Uppvidinge och det går bra att kontakta Lena vid eventuella frågor eller också Christina Henriksson Högsby Utbildningscenter, Liselotte Arvidsson Företagarna i Kalmar Län. (se mer info i denna tidnings annons)

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: