Bråda dagar för John

Det är många som vill få lite mer stabilitet på sitt mobila bredband, speciellt nu när många hittar till Småland och sina sommarstugor och vill hålla sig uppkopplade.

 

Text och bild: Gunilla C Johansson

Det menar John Friberg på HögsbyNät i Högsby som har Högsby kommun med omnejd som sitt arbetsfält.

John har arbetat med telefoni och TV i tio år och har sett hur marknaden allt mer styrs från TV till just mobila enheter som läsplattor och smarta telefoner.

– Ja så är det, även om vi har många kunder som har TV så kompletterar allt fler med mobila lösningar.

Nu är man inne i sommarperioden och då ökar jobben med att försöka få det mobila bredbandet att fungera på ett så stabilt sätt som det bara går.

– Vi kan inte trolla och få upp hastigheten något nämnvärt men däremot kan vi oftast förstärka den mobilsignal som finns och få den att bli mer stabil och då upplever kunden att den blir starkare. Det vi då gör är att vi installerar och monterar teknisk utrustning på fasaden som man loggar in på och får en bättre uppkoppling när man är i sin sommarstuga eller gäststuga för den delen. Denna mobila lösningen an-vänder vi ofta till de som bor permanent men inte har möjlighet att ansluta sig till fiber. Detta ersätter inte på något sätt fiberanslutning, men är en bra lösning för att slippa sitta på hustaket för att få mobiltäckning säger John och skrattar.

 

Men ska man vara uppkopplad jämt tycker du?

– Ja det är väl en smaksak, men ibland kan det vara stressande att inte vara nåbar eller kunna få kontakt med omvärlden. Men det är väl bra om man kan hitta på andra saker än bara surfa på telefonen. Vi får väl hoppas att det blir bra badväder i sommar, då får man ju en paus från mobilt surfande.


Publicerat

i

av

Etiketter: