Buss till ytterområden fredagskvällar

I dagarna har fritidskontoret fattat beslut om att det ska gå buss från Högsby och ut till ytterområdena i kommunen under fredagskvällar. I dag är det svårt att ta sig hem kvällstid om man bor i exempelvis Ruda

Med hjälp av extrainsatt buss, där Hjalmarssons buss kör har alla som vill ta sig hem lite senare en fredag möjlighet att ta sig hem på egen hand, utan att be om skjuts.
–  Vi har många ungdomar som länge efterfrågat bättre kommunikationsmöjligheter, framför allt fredagskvällar. Det känns bra att ungdomarna kan ta sig hem på ett säkert sätt. Bussarna börjar att gå fredagskvällar med start nästa vecka, det vill säga vecka 9, säger Maggan Drottman fritidsledare.
Kommunstyrelsen tog ett beslut för ca 1 år sedan där man avsatte pengar för den så kallade kvällsbussturen som går en gång i veckan. Det man nu gör är att man ändrar dagens tur som går tisdagskvällar till fredagskvällar istället.
-Vi vill verkligen betona att bussen är till för alla som vill åka lite senare, och inte endast för ungdomarna. Påstigning sker vid Tegelbruket och vid resecentrum. Bussen avgår enligt tidigare det vill säga 21.45.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: