Daglediga orienterare trivdes i Berga

Vid orienteringen i Berga för daglediga trivdes Monica Påhlstorp, Marie-Louise Karlsson, Stellan Häggbrink och Anders Buhré.

Varannan onsdag träffas daglediga orienterare och framför allt då pensionärer. Nyligen var närmare 50-talet samlade i Berga, där de verkligen föreföll att trivas.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

Berga SOK:s Stellan Häggbrink, som för övrigt har hållit på med orientering under många år, hade lagt upp fyra banor med varierande svårighetsgrad i anslutning till klubbstugan, där orienterarna, var och en efter sin förmåga, fick mäta sina krafter.

Modern teknik
– Numera har vi givetvis tagit den moderna tekniken till hjälp. Varje deltagare hade ett chip och sedan var det smidigt att på dataskärmen läsa av resultaten. Dessa tävlingar på onsdagar har blivit mycket populära, säger Stellan Häggbrink.
Deltagarna kom från i stort sett hela Kalmar län och faktiskt även från Blekinge. Tidigare världsmästaren Kent Olsson OK Orion i Jämjö varit med vid en del tillfällen, dock inte i Berga.

Nyttigt och roligt
– Det är både nyttigt och roligt att fortfarande kunna hålla på med orienteringen. Dessutom får man träffa många likasinnade. Det blir alltid fika efteråt och i Berga bjöd man dessutom på våfflor, säger 79-årige Anders Buhré, Nybro OK.
Fyra år yngre Jan Påhlstorp i Emmaboda, Verda OK, som tycker det är stimulerade med dessa tävlingar där också hans fru Monica Påhlstorp med glädje deltar.
Bland deltagarna fanns också makarna Kenneth och Marie-Louise Karlsson, Nybro OK.
– Det är jätteroligt att vi fortfarande kan hålla på med orientering, där vi sedan många år har skaffat oss flera vänner, säger Marie-Louise Karlsson.

Värdefullt kartjobb
När det handlar om Berga SOK har Stellan Häggbrink och Bertil Kalén på ideell basis reviderat den gamla kartan från 1985, vilket i princip har blivit en helt ny karta, då kraven har ökat och det var nödvändigt att göra detta.
– Vi har glädjande med allt flera orienterare i Berga SOK och det rör sig om tidigare utövare, men även om nybörjare, vilket självklart är oerhört positivt, säger Stellan Häggbrink.


Publicerat

i

av

Etiketter: