Det börjar med ett par skor

För de flesta av Innehålls läsare är kanske Anette Solstad och Bengt Hansson mest kända för att de driver butiken Storken i Långemåla i fd Långemåla skola. En butik välfylld med kläder för dam, herr och barn. I butiken finns även en stor avdelning skor med sortiment som klarar alla väder.

På hyllorna ser man rejäla vinterkängor för barn till fina skinnstövlar i prisklasser från 99 kr och uppåt. Vi ser även ett sortiment av skor för dam och herr i äkta skinn och som vid närmare titt heter Pinosos.

Grossister i Skandinavien
Anette och Bengt drog i gång försäljning av skor som grossister redan1997. Såväl namnet på skon, fabriken och byn som kommunen är densamma Pinosos, Spanien.
– I fabriken tillverkar man dam- och herrskor från storlek 35 upp till 49. Alla skor tillverkas för hand
och i skinn och går att köpa i cirka 200 butiker runt om i Skandinavien, företrädelsevis i Sverige säger Anette.
Det hela började då Anettes föräldrar fick nys om företaget och man tog hem en större leverans av skor.
– Jag kommer ihåg första gången vi var i väg och skulle sälja skor på torghandeln i Västervik. Det blåste, regnade och var ett hemskt väder, men vi sålde två par. Åkte bara några dagar senare till ytterligare en torghandel, och där var succén given. Sedan dess har det bara rullat på. Att kombinera butiksförsäljning med torghandel fungerar bra och ger draghjälp till varandra. Första åren åkte vi och hämtade våra leveranser, nu kommer varorna med lastbilar några gånger per år.

Läget och åter läget
– Vi har ett mycket bra läge här i Långemåla då vi har butiken precis vid trafikstråket genom länet och kommunen. Många passar på att besöka oss på väg till eller från dit man ska.
Även om läget givetvis är viktigt så är vår affärsidé med att hålla bra kvalitet till låga priser, det är det som gör att vi har så många trogna kunder. En familj på fyra personer kan köpa skor hos oss för under 500 kronor och då är det bra skor. Vi jobbar med några få kända varumärken, förutom Pinoso’s, som då har en högre prislapp. Vi säljer svensktillverkade träskor och finska skyddsskor vid namn Kuoma.

Men även här har vi en låg prisbild jämfört med andra varumärken tillverkade i skinn med äkta gummisulor.

Firar 6 år med garanterad extra rabatt
Storken fyller i dagarna 6 år och det firar man traditionsenligt med att premiera kunderna.
– I morgon drar vi igång vår lotterirabatt som håller på fram till 23 december Förutom att vi har hela 30 % i rabatt på allt i butiken i morgon lördag, så har man chans till ytterligare rabatt. När man kommer till kassan och ska betala så får man dra en lott, och den siffran det står på lotten får man i extra rabatt. Det är från 5 % upp till 50 % extra rabatt man kan få just denna dag.
Du som vill träffa Anette eller Bengt ute på fältet så är de
närmast i Vimmerby och Oskarshamn och besöker julmarknader med främst skor till försäljning.
Pinosos har tidigare mottagit pris av Sparbanken Näringslivs-stiftelse för sin uppfinnesrikedom och verksamhetsidé att driva lågprisbutik med bra kvalitet, i kommunen, mitt i länet.

Stort tack för kaffet och ni som ännu inte varit i butiken
– väl värt ett med flera besök.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: