Elvisbandet återuppstår för en kväll

– Nästan alla bandmedlemmar bor i länet och att vi nu får spela ännu en gång, där jag får vara med, det tycker jag är fantastiskt, trodde helt ärligt att bandet var nedlagt. Det går inte riktigt att förklara känslan, men bra är den.

Så sammanfattar Heinz-Günter Strömer Elviskonserten som äger rum på Stabygården i Högsby självaste juldagen den 25 december.
– Jag är glad och nöjd över att jag lyckades få ungdomar från Högsby och Berga att förverkliga Elvisprojektet som drogs i gång 2009. De lade ner mycket av sin tid på att lyssna in sig på alla Elvis-låtarna och lära sig spela dom. Vi spelade och sjöng några Elvislåtar och hade roligt i Gränna för 60 år sedan, men vi kunde inte något alls jämfört med nu. Elvisprojektet är det bästa jag har medverkat i.
Samlas igen
– Idag gläder jag mig över att mina gamla, före detta elever vill samlas igen och återuppliva gamla minnen och göra bra musik. Andreas Stenfelt är sångaren, gitarristen och centralfiguren i Elvisprojektet. Han har en klangfull röst som är som gjord för elvislåtar. Han var bra redan när han sjöng Jailhouse rock i musikalen LOL 2006, och sedan dess har han liksom andra bandmedlemmar utvecklats ordentligt, imponerande.
En kväll med Elvislåtar utlovas alltså av ett gäng musiker, alla med lokal anknytning.

Elvisbandet
Jonatan Karlsson, trombon, är den bandmedlemmen som har längst resväg till spelningarna.
Simon Jonsson, förstagitarr.
Oliver Lundström, andragitarr och kör.
Catja Lundström, kör.
Mikael Wessel, bas.
Andreas Stenfelt, sångare.
Andreas Olsson, piano och saxofon.
HG  Strömer, kör och piano.
Hugo Lundström, trummor (nytillskott).
Bandmedlemmar som har förhinder att medverka är Kalle Berggren, John Friberg och Mikael ”Nille” Nilsson.

Musikalisk resa
En av bandmedlemmarna, Catja Lundström, Mönsterås, bördig från Högsby, nyss fyllda 24 år, studerar till förskolelärare, berättar om sin musikaliska resa tack vare Elvisprojektet.
– Jag kommer ihåg som om det var i går när Strömer kom hem till oss och pratade med mig och min bror Oliver om att starta ett band, där Elvislåtar var själva idén, det så kallade Elvisprojektet.
Vi tyckte båda att det lät bra och fick provsjunga för att få veta hur högt och lågt vi kunde ta rösten. Bandet formades och vi spelade på flera ställen, bland annat på skolan i Högsby, Parken i Oskarshamn och på Högsbydagarna 2009, 2010 och 2011.
Jag och min bror körade och vi hade så roligt ihop hela bandet.
Det var ju en häftig känsla att få stå på scenen och se att det var fullt med folk framför oss. Det är verkligen musik som lockar den breda publiken.
Helt ärligt tänkte jag nog i börjar att det var lite gubbig musik och inget för oss unga, men oj vad jag misstog mig.

Vad har Elvisbandet betytt för dig?
– Det har betytt mycket för mig. Jag har alltid varit blyg. Att då få vara en del i bandet gjorde mig modig.
Första gångerna var det lite otäckt och ovant men tänk vilken nytta jag haft
av detta i min bana som sångare.
I dag blir det en del soloframträdande på bröllop, dop, begravningar och andra högtider.
Jag älskar verkligen att sjunga, man uttrycker sig och förmedlar känslor. Det är en häftig känsla när man ser att människor blir berörda, till och med gråter för att man tar in det man sjunger. Allt från euforisk glädje till bottenlös sorg bearbetas med hjälp av musiken.
Man växer så otroligt mycket som person när man får så fin feedback av de som lyssnar. En sak är dock säker, inte trodde jag för tio år sedan att jag skulle vara där jag är i dag musikaliskt. Tänk så mycket jag växte som person under min tid i bandet. Häftigt om man tänker efter.

Vad vill du säga till de som vill börja spela eller sjunga
– Våga!! Det kan aldrig bli värre än fiasko för att citera kära Strömer säger Catja med glimten i ögat och tillägger; – Det är nyttigt att följa sin egna väg och våga tro på sig själv. Allt går men ibland tar det bara lite längre tid och en annan väg än den man tänkt sig. Att får vara en del i ett band är ett sätt att känna tillhörighet och gemenskap och få vänner för livet.

PS. Du hittar Catjas senaste och egna låt på Spotify.

Vi på Innehåll har lyssnat på hennes låt flera gånger och vi instämmer i kören – Catja en musikalisk förebild och en del av det fantastiska Elvisbandet!

Det är förköp som gäller för att lyssna på bandet och  det går även att kombinera med mat för den som vill. Läs mer i nästa nummer…