Esbahai startade eget

För sju år sedan kom Esbahai Alkasem från Syrien till Stenungssund och bor sedan drygt sex år tillbaka i Berga. Han har hunnit med mycket under tiden i Sverige och startade den 1 april företaget Högsby Måleri, där även Högsby Trädgårdsservice ingår.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

– Jag var målare hemma i Syrien, men har även varit inom denna bransch i Libanon, Turkiet och Grekland, men det tog sin tid innan jag valde att starta eget här i Berga som just målare, berättar 45-årige Esbahai Alkasem.
Hans fru jobbar vid Berga Bruk och i familjen ingår de fem barnen.

Trivs utmärkt
– Vi trivs utmärkt i Berga. Först fick jag läsa svenska och sedan klarade jag av en utbildning till undersköterska. I två år var jag vaktmästare vid Högsby utbildningscenter, men numera är det företaget som gäller.

Mycket att göra
– Jag har mycket att göra med både måleriet och trädgårdsservicen. När det gäller trädgårdsjobben är det framför allt pensionärer som vill ha hjälp och i en del fall även med måleriinsatser.
I vinter är Esbahai Alkasem beredd att även börja med snöröjning och i det sammanhanget väntas pensionärerna bli den stora målgruppen.
– Framför allt är det viktigt för mig att ha utmanande jobb och räknar med att få mycket göra även framöver, betonar Esbahai Alkasem.


Publicerat

i

av

Etiketter: