Fagerhults marknad 21 juli

– Det ser bra ut när det gäller antalet anmälda knallar och som vanligt ett stort intresse för att komma till oss. Vi håller till på samma plats som tidigare, på åkrarna ned mot sjön här inne i samhället.

Det säger Tobbe Götesson, en av många engagerade i Fagerhults marknad som årligen lockar tusentals besökare och cirka 120 knallar.

Själva marknaden drar i gång på morgonen vid åttatiden och håller på till eftermiddagen.

– Vi eftersträvar en så stor variation på utbudet av varor som det bara är möjligt. Något som uppskattas av besökare och knallar. Det blir inte roligt för någon om det skulle vara 10 knallar som säljer liknande varor.

Tivoli med flertalet åkattraktioner och lotteriförsäljning är även det på plats, likaså de alla spelemännen.

– För mitt på dagen uppträder ett 50-tal spelemän med dragspel och stråkinstrument inne på scenen vid Strandgården. Här är det alltid fullsatt, till och med så stort intresse att inte alla som vill får plats inne. Här serveras det också riktiga sillsmörgåsar.

Serveringen öppnar upp tidigt på lördagsmorgon och redan vid halv sex börjar man förbereda med att bre smörgåsar och koka kaffe för att servera besökare och knallar.

Fagerhults marknad arrangeras av Fagerhults AIK, Björkshults IF och allt arbete går genom dessa två föreningar.

Fagerhults AIK har en marknadskommitté där bland annat Tobbe är aktiv. Totalt engagerar sig helt ideellt ett drygt 50-tal personer för att få marknaden att vara en härlig folkfest där man träffas, gör lite fynd och äter lite gott.

– Jag är glad och stolt över att det är så många som ställer upp denna dag. Vad vore vi utan alla dessa ideella krafter, så hatten av för er alla som på ett eller annat sätt ställer upp i vått och torrt.

Det handlar ju om allt från att markera ut platser, visa knallar sina platser, ta ansvar för parkeringen och serveringen och inte minst städningen dagen efter direkt på morgonen.

Nu hoppas vi på bra väder och att så många som möjligt passar på att ta sig till Fagerhult denna dag.


Publicerat

i

av

Etiketter: