Fastighetsbyrån i Högsby

Clara Ingvarsson går i dagarna hem på föräldraledighet och då kommer Michaela Carlson och Otto Sjökvist stärka upp bemanningen tillsammans med Ylva Sjökvist under drygt ett år.

Vi träffar Clara, Ylva och Michaela över en lunch i Högsby där högsommarvärmen vägrar släppa taget.
– Ja vilket år vi haft om man tänker på väder och vind säger Clara.
Ymnigt snöfall och kallt i mars och april, knappast något regn sedan maj och högsommarvärme som övergick i värsta torkan.

Påverkar vädret er bransch?
– Ja, det kan man säga. Vi sålde många hus under januari och fram till slutet av februari innan kylan och all snön kom. Tittar vi på mars och april så var försäljningen mycket låg. Det är väldigt få som vill köpa hus när det är så kallt och mycket snö som det var då. Men efter det har försäljningen tagit fart och det är stor intresse för att köpa hus i hela kommunen men främst i centrala Högsby.
Vi ser att prisbilden sakta men säkert stiger och vi har ofta budgivning på hus, vilket inte var fallet för några år sedan. Vi ser även att hus som håller toppskick med bra läge går för över miljonen.
Så det går att få upp huspriserna rejält, framför allt för de som löpande och årligen underhåller sin fastighet.

Hur känns det att gå hem på föräldraledighet?
– Det känns givetvis bra och storasyskonen längtar. Den ena på en lillasyster och den andra på lillebror så vi får väl se vad det blir, svaret kommer ju så småningom säger Clara.

Michaela det är du som kommer att jobba vidare som mäklare.
– Ja, snart kommer jag att göra det, jag är inne i de sista tentorna nu och räknar med att vara klar med min utbildning i månadsskiftet september/oktober. Fram tills att jag är helt färdig så kommer Otto att vara på plats i Högsby vid intag och försäljning.

Vad är det som gör att du gillar branschen?
– Jag har alltid gillat fastigheter och att ha fått arbeta som mäklarpraktikant på kontoret i Mönsterås under flera år, parallellt med mina studier har verkligen givit mig en bra insikt i branschen. Har även varit med Clara ute på jobb vilket är bästa sättet att lära sig att se och skaffa erfarenhet säger Michaela.

Ylva är för många ett känt ansikte då hon under många år arbetat som mäklarassistent i Högsby med omnejd.
– Det finns knappast någonstans i kommunen där jag inte varit, i vart fall är de platserna lätträknade. Att hålla i visningar och dela ut prospekt till spekulanter och ta emot frågor är några av de saker som jag gör där kunderna kommer i kontakt med mig.
Nu ser jag fram emot att jobba tillsammans med Michaela. Så hoppas vi på regn nu så att det växer på åkrarna och att jag kan plocka svamp i skogen, det är det bästa jag vet.

Vi tackar för ett trevligt lunchmöte och önskar trion lycka till!


Publicerat

i

av

Etiketter: