Förenklar för hyresgäster

Frida Johansson visar den nya hemsidan.

Nu har Högsby Bostad AB tagit ytterligare steg till att förenkla för sina befintliga och blivande hyresgäster. Detta genom den nya hemsidan där det enkelt går att felanmäla, ställa sig i bostadskö och se lediga lägenheter. Detta menar Frida Johansson uthyrningsansvarig på Högsby Bostads AB.

– Många av våra hyresgäster har under en längre tid efterfrågat dessa möjligheter och nu känns det bra att den nya sidan är i drift. Det har varit en hel del arbete med att få allt på plats, allt från fotografering och framtagning av texter. Att utveckla sidan med dessa funktioner är ett sätt att förenkla och öka servicegraden till våra hyresgäster.

Går det att felanmäla dygnet runt?
– Ja det kan man, men jag vill verkligen poängtera att felanmälan på hemsidan gäller ärenden som inte är akuta, exempelvis fel på diskmaskin. När det inträffar akuta ärenden som inte kan vänta på åtgärd som elfel, vattenläcka eller fara för person eller fastighet i någon form är det journummer som gäller.

Ställa sig i kö eller hitta lediga lägenheter?
– Den nya sidan underlättar för den som söker lägenhet genom att man direkt kan se vad som finns ledigt och i vilket område de ligger här i centrala Högsby.
För den som vill ringa till oss i dessa ärenden så går det givetvis bra fortsättningsvis och då kommer man till mig och jag hjälper gärna till.

Rörligare hyresgäster
Frida berättar att man ser att hyresgäster blir allt mer rörliga och att lägenheter byter hyresgäst allt oftare.
– Ja så är det, men vi har även haft flera perioder då vi inte har någon lägenhet ledig för uthyrning eller att ingen flyttar ut eller in.
Frida berättar att man tidigare i år planerat för en del aktiviteter för och med hyresgästerna.
– Det var långt framskridna planer på olika former av aktiviteter, men på grund av pandemin har vi varit tvungna att lägga dessa på is. Men vi hoppas kunna återuppta några av idéerna under året om restriktioner och annat avtagit.

Något du vill passa på och påminna hyresgästerna om?
– Gärna. Du som vill vädra nu när det är så kallt utomhus, tänk på att göra detta under mycket kort tid, för att hålla nere värmekostnaden. Vi är även glada över att se att allt fler hyresgäster väljer att inte mata fåglar från balkong eller uteplatser. Fröer som hamnar på marken drar gärna till sig oönskade besök i form av skadedjur. Till sist, även om vi håller undan snö och halkbekämpar, var extra försiktig när du är ute och går.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: