Företagare bygger om

Andreas Ljung på Kronobergs Förenade Plåtslageri satsar ytterligare på verksamheten. De har precis påbörjat en stor ombyggnation på gården i Gillberga, strax utanför Högsby. Här ska den stora logen omvandlas till ett stort kallager och en rejält tilltagen isolerad plåtslageriverkstad, vilken beräknas stå klart till våren då man inviger de nya lokalerna.

Text och bild: Gunilla C Johansson

– Vi har tidigare huserat i Fågelfors och nu alltså Gillberga. Jag såg direkt hur vi kunde etablera oss i de nya lokalerna säger Andreas.
Isac bor i Fågelfors och tänker så göra ett tag till.
När vi träffade Andreas och Isac Aronsson i Gillberga så var även plåtslagarna Hans Bolling från Oskarshamn och Jan Carlqvist från Högsby på plats.
– Vi är nu tre bolag som jobbar tillsammans, och vi jobbar med det vi tycker allra mest om – plåtslageri säger Andreas.
Stämningen var god och hjärtlig bland gänget som samlats på gårdsplanen, där även Ginny Ljung tillfälligt var på plats.

– Det var otroligt tufft för oss alla då Anders, som arbetade här med oss som plåtslagare, gick bort förra hösten. Mycket ställdes på sin spets, men på något sätt så har vi jobbat oss samman. Vi tar oss igenom detta tillsammans och arbetsglädjen är stor säger Andreas och får stort medhåll av övriga.

Du Jan är tillbaka där du jobbade tidigare?
– Ja så är det, det är ju så man gör, vi vill alla hjälpas åt! Med ombyggnationen och satsningen här i Gillberga med nya fräscha lokaler och personalutrymmen tillsammans med utökat samarbete och allt det, så kommer detta att bli bra betonar Jan.

Flera år i branschen
Hans Bolling är en av nyckelspelarna i företagskonstellationen som jobbar tillsammans.
– Ja, och det känns kul att få göra detta. Jag jobbade tillsammans med Jan och Andreas far Ivar under 90-talet så jag har sprungit på dessa herrar genom åren. Jag har jobbat i branschen under många år, mest känt som Kolberga Plåtslageri. Nu har jag släppt den verksamheten och driver en egen konsultfirma, Hans Bolling Holding AB HBH, där vi tre försöker att ta oss an och räkna på olika typer av uppdrag inom plåtslageri berättar Hans.
Ni är verksamma i flertalet kranskommuner men utgår mestadels från Högsby.
– Ja det är här med omnejd som vi har våra kunder säger Hans.

Nya lokaler
Andreas visar oss runt i den stora logen där Högsby Grus och Betong levererat betongen till den stora plattan.
– Här, säger Andreas och pekar, så stor som plattan är kommer vi att isolera och bygga in vår verkstad där vi falsar, bockar, klipper och bearbetar plåtdetaljer som måttanpassats. Här kommer det att bli ljust, fräscht, varmt och ombonat att arbeta. Här, där en av väggarna ska upp, sätter vi i en dörr ut till kallagret. Själva ingången till kallagret blir på baksidan där smeden Ingemar Svensson från Högsby Svetskonstruktion levererat portarna. Vi snickrar en del själva men vi ser till att lokala hantverkare är med och gör det dom är bra på betonar Andreas.
Efter rundvandringen tar


Publicerat

i

av

Etiketter: