Fotbollsfrälsta Rebecca får stipendium

Rebecca Hermansson, som belönas med Lions Clubs ungdoms-ledarstipendium.

23-åriga Rebecca Hermansson i Högsby IK belönas med Högsby Lions Clubs ungdoms-ledarstipendium.
Hon om någon är fotbollsfrälst och lägger nästan all fritid på just fotbollen.

Lions ungdomsledarstipendium har delats ut årligen alltsedan 1972. Först ut att belönas var Gösta Nilsson, som fick åka till sommar-OS i München och sedan har en rad ledare uppmärksammats.
– Jag var bara sex år, då mina första kontakter togs med flickfotbollen och sedan har det bara fortsatt genom de olika gängen och upp i damlaget där jag har varit målvakt de senaste sju säsongerna, säger Rebecca Hermansson.
Hon tycker det är roligt att vara med i damlaget, som sedan flera år har Sebastian Karlsson som huvudtränare.

Tränar flicklaget
Utöver den egna träningen hinner Rebecca Hermansson med att vara tränare för 14-årsflickorna och har sedan fem år varit med i den rollen.
– Jag är med på alla träningspassen och matcherna.  Det skulle vara värdefullt om vi fick med ännu fler flickspelare. Den bredd som fanns för en del år sedan har vi tyvärr inte för närvarande. Jag hoppas att vi få in ytterligare spelare, vilket så väl behövs.
Träningen har kunnat bedrivas som vanligt trots rådande coronatider och snart väntar seriespelet.

Flera uppdrag
Utöver aktiv spelare och ledare för flicklaget är Rebecca Hermansson nyligen invald i Högsby IK:s styrelse och är sedan flera år med i kommittén för Nisse Lull Cup.
– Tyvärr fick vi ställa årets upplaga av Nisse Lull Cup på grund av pandemin, men hoppas att vi kan komma igen till nästa vinter.  Jag har fått god respons i Högsby IK att lika förutsättningar ska gälla för flickor och pojkar. Nu hoppas jag verkligen att det denna säsong ska bli normal för i så fall kommer jag inte bara se Högsby IK:s herrar, utan även Oskarshamns AIK, Ruda IF och Kalmar FF.
Till vardags jobbar Rebecca Hermansson på ICA Matmästar’n och tack vare goda relationer med arbetskamraterna kan hon ibland byta sina arbetspass för att hinna med fotbollen!

Överraskad
– Visst kände jag till Lions ungdomsledarstipendium, men hade aldrig trott att det skulle tilldelas mig, vilket blev en glad överraskning.
Stipendiet utgörs för övrigt av en penninggåva, diplom och blommor, som kommer att delas ut framöver.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: