Fotbollslagen ser fram emot seriestarten

I Långemåla IF är Markus Samuelsson och David Svensson assisterande tränare samt Michael Sohlberg huvudtränare.

Förra fotbollssäsongen blev mycket annorlunda på grund av pandemin och i de allra flesta serier spelades endast höstomgångens matcher. Nu finns en förhoppning att seriespelet ska kunna dra igång i maj. Däremot har det ännu inte varit tillåtet att spela några träningsmatcher.

De fyra lagen i Högsby-sexan från kommunen, alltså BB 2001, Fagerhults AIK, Fågelfors IF och Långemåla IF har laddat upp som vanligt, men inför ett minst sagt ovisst seriespel. Övriga lag i serien är Fliseryds IF, Mönsterås GIF, Alstermo-Älghult, BT 20, Rockneby IK, Rödsle BK samt VSGF-JAIK.

Lars Backlund tillbaka i FIF
Fågelfors IF har fått tillbaka Lars Backlund i tränarrollen, som tillsammans med Niclas Lönn ska leda laget.
– Jag varit tränare i närmare 40 år och minns väl då jag från 1978 och tio år framåt var här i Fågelfors IF, där jag en gång började min fotbollsbana. För några år sedan var min bror Pelle Backlund och jag tränare i föreningen. Samarbetet med Niklas Lönn fungerar hur bra som helst. Vi har drygt 25-talet spelare och därför kommer vi att ställa upp med både A-och B-lag, berättar Lars Backlund.
Under försäsongen har Fågelfors tränat på konstgräsplanen i Högsby och flyttade i mitten av april hem till Hyltamalm.
–  Mitt hjärta klappar naturligtvis för Fågelfors IF. Däremot är det svårt att uttala sig om hur det ska gå i seriespelet, eftersom de osäkra faktorerna är så pass många. Jag hoppas verkligen att seriespelet kan komma igång i början av maj.
Missade i kvalet
BB 2001 kvalde i höstas till femman, men lyckades inte ta steget upp.
– Vi hoppas att det ska gå bättre denna säsong. Tränaren Anders Larsson fortsätter och även i år ska vi ha ett reservlag. Det ska bli roligt med de många derbymatcherna i serien.  Vi har mer offensiva spelare än tidigare och dessutom ser det bra ut på målvaktsfronten, då vi har både Daniel Karlsson och Casper Poopuu i truppen, säger ledaren Mikael Lager i BB 2001.
Fagerhults AIK kämpar vidare, men har knappast målsättningen att avancera i seriesystemet.
– För vår del är det viktigaste att hålla liv i fotbollen med både A-lag och reservlag. Vi satsar inte på att värva spelare, men de som vill komma till Fagerhults AIK är naturligtvis välkomna. Tränarsysslan denna säsong har Andreas Front och Erik Lindgren hand om, säger ordförande Lars Willy Johansson i Fagerhults AIK.

Uppåt I Långemåla IF
Efter några mindre framgångsrika år är det mycket som tyder på att trenden har vänt för Långemåla IF.
– Vi har fått in fem yngre spelare, som tränar flitigt och de ersätter några äldre, som har valt att sluta. Spelartruppen är förhållandevis bred, vilket innebär att vi för första gången på flera år ska ha ett reservlag i seriespel, säger mångårige tränaren Michael Sohlberg.
Långemåla IF började träna på konstgräset i Mönsterås, men när det blev stopp där har man varit i Högsby en del och numera är det på hemmaplan man håller till.
– Alla som tränar ska få spela och det bli enklare att leva upp till detta med ett reservlag. Jag tror att vi ska bli ett snäpp bättre än i fjol.

Flyttar norrut
Högsby IK har kommunens enda damlag, som i år har flyttats från Kalmar/Öland till divsion 4 Vimmerby dam.
Fjolåret blev inte vad vi hade hoppats på. Glädjande nog ser det betydligt stabilare ut i år och vi ser fram emot att få spela i den norra serien. Vi har en trupp på 17 spelare och det börjar se riktigt bra ut. Det råder ordning och reda kring vårt lag och allt fungerar, säger tränaren Sebastian Karlsson, som vid sin sida har Peter Pernius i rollen som assisterande tränare.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: