Frisörsalong lever vidare

Emma Gutekrans, Ebba Nord och Ann-Louise Ohlsson i Lilla Salongens lokaler i Berga.

Ann-Louise Ohlsson på Lilla Salongen i Berga beslutade sig för en tid sedan att hon ville avveckla sin frisörsalong på Storgatan, vägg i vägg med livsmedelsbutiken Coop i Berga.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Hon hade lagt ut lite krokar för att se om hon fick napp av någon som ville öppna upp salong i Berga. Tack vare att ett brev ställt till Lilla Salongen i Berga landade hos frisörsalongen Lilla Salongen i Oskarshamn, så fick Ann-Louise kontakt med Ebba Nord och Emma Gutekrans, båda utbildade frisörer.
– Det var verkligen så! Vi fick ett brev som inte skulle till oss och efter lite letande fick vi kontakt med Ann-Louise som brevet skulle till. När vi talades vid så nämnde hon att salongen skulle avvecklas och där såddes ett frö. Efter ytterligare samtal och möte här i Berga så tog vi beslutet att öppna upp en till salong och då i Berga berättar Ebba.

Tredje året
Ebba och Emma, endast 21 år gamla och är till hösten inne på sitt tredje år som företagare. Båda gick lärlingsprogrammet i Oskarshamn med inriktning frisör. Direkt efter skolan startade duon var sitt företag och driver idag en frisersalong i Oskarshamn.
– Vi har känt varandra sedan vi var åtta år och har gått i skolan ihop, hela vägen från lågstadiet till gymnasiet och nu driver vi företag under samma tak. Vi vet var vi har varandra, jobbar bra tillsammans och kompletterar varandra väl säger Emma.
Det går inte att ta miste på deras stora intresse för sitt yrkesval och inte heller på den målmedvetenhet som de uppvisar under hela intervjun.
– Vi gillar verkligen det vi jobbar med och att nu få chansen att jobba upp ytterligare en salong, det ser vi fram emot. Det känns som att vi har ett av de bästa yrken man kan ha. Att hjälpa till och få en kund att känna sig fin och samtidigt lite ompysslad. En del vill gärna prata, andra koppla av i lugn och ro, kanske läsa och ta en kopp kaffe medan vi klipper färgar hår eller formar och färgar ögonbryn. Denna variation kombinerat med att tillsammans med kunden hitta den optimala frisyren, det ger oss så mycket tillbaka säger Ebba och Emma samstämmigt.

Ann-Louise

Hur känns det att lägga saxen på hyllan?
– Det är med lite blandade känslor, jag har verkligen trivts med alla mina kunder under de elva år som jag haft salongen. Det är såklart mycket positivt för mina stamkunder att det fortsättningsvis finns en frisersalong i Berga tillsammans med allt annat från bio, matbutik till fikaställe.
Hur ser dina framtidsplaner ut efter första april då Ebba och Emma driver salongen?
– Det finns planer för detta, men har inte landat fullt ut ännu.

Onsdag-fredag
Ebba och Emma bemannar salongen i Oskarshamn måndagar och tisdagar. Onsdag till fredag finns de i Berga.
– Som planerna ser ut nu så kommer vi att hålla dessa öppettider fram till sommaren. Det är ju smidigt och enkelt att pendla till Berga.

Till sist hur ser hårtrenden ut just nu?
– Förr var det mer trender som exempelvis att alla skulle ha page. Numera handlar det oftast om vad man faktiskt trivs med bäst själv och vad man passar i för frisyr, vi ser ju alla olika ut, eller hur.

Vi på Innehåll önskar Ann-Louise, Ebba och Emma varmt lycka till med sina framtida planer och grattis till Berga som fortsättningsvis kommer att ha en frisörsalong.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: