Full fart framåt med framtidens ledare

Det har varit och är ett stort intresse bland de företagsamma personer som deltar i projektet Framtidens ledare. Ett projekt vars syfte är att främja, utveckla och stötta personer som vill utvecklas i sin roll som företagare i Högsby och Uppvidinge kommun

För några veckor sedan genomfördes ett digitalt informationsmöte om projektet där ett 30-tal intresserade deltog.

– Nu växlar vi upp projektet och utökar till två grupper, flertalet av förra årets deltagare är med även i år då pandemin satte stopp för de planerade aktiviteterna under 2020 berättar Kicki Svensson.
Vi hann med två inspirationsträffar med teman som ekonomi och marknadsföring. Alla deltagarna hann få en mentor. Det som lyfts fram som mest uppskattat av förra årets deltagare är just att ha en mentor men också nätverket, kunskaps-höjande och inte minst en positiv energi i rummet eller som någon sa ”jag har fått en spark där bak”

Målet i projektet är att stärka företagandet i kommunerna.
Kicki berättar vidare att man under 2021 kommer jobba vidare på ungefär samma sätt man gjort tidigare, det vill säga föreläsningar,  branschgrupper, inspiration och studiebesök.
– Till en början är träffarna digitala men hoppas att pandemin avtar och att vi återigen kan träffas, sitta runt bordet och ha kreativa samtal. Träffarna är planerade att äga rum växelvis mellan Uppvidinge och Högsby.
Andra ämnen som vi berör handlar om avtalsformer, HR frågor, arbetsmiljö, krishantering, trendspaningar, digitalisering och annat som man stöter på som företagare.
Uppstarten för 2021 års deltagare ägde rum i förra veckan. En digital föreläsning med temat ”Spåkulan” eller ”vad i hela världen är världen på väg”?  Hur kommer pandemin att påverka våra beteende och vad ska man som företagare vara förberedd på för att vara först till framtiden.?  Planen är att avslutningen blir den 10 december då med en Nobelmiddag.
Ett ord som finns med i vår kommunikation är ”Nu jäklar” en känsla vi eftersträvar att uppnå. När man är med i Framtidens ledare ska man få just den känslan ”Nu jäklar” – inget kan stoppa mig nu!

Projektet finansieras av Jan och Erlands Stiftelse
– Är det någon som missat att anmäla sig till detta mycket förmånliga och utvecklade projekt och är i startgroparna eller har start företag , kontakta mig uppmana Kicki. Det går också bra att kontakta Liza Furuskog som är näringslivssamordnare i Högsby kommun.

”Nu jäklar” – inget kan stoppa mig nu!

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: