Gäddan eller myggbetten – det är frågan

Ibland när man är mitt upp i något som man inte vill avsluta, så tänker man, hur ska jag kunna få tillbaka den där positiva energin om jag slutar och fortsätter en annan dag?

Om det är svårt att få tillbaka den där härliga känslan så är det inget jämfört med problematiken att förmedla den där positiva energin vidare till någon som inte var där, på plats.
Hur ska man med ord förklara känslan för den som inte varit med när man fångat storgäddan efter 4 timmar på sjön och man är full av myggbett, trött och hungrig men upprymd med positiv energi?
Den som varit ute på sjön och fiskat har viss förnimmelse av hur jag mår. Han eller hon förstår att man är glad över att gäddan drog kortaste strået.
För den som aldrig fiskat, funderar kanske på hur man kan vara så överlycklig över att bara fått en endaste gädda och på köpet kommit hem skitig, hungrig och dessutom full av myggbett.
Det är precis i detta ögonblick ni läsare kan känna igen er.
Antingen som den som varit ute och fiskat och riktigt kan se framför dig hur glad jag var när gäddan äntligen var min. Eller så ser du inget utan står som ett levande frågetecken och tänker på hur någon kan tycka det ens är värt att berätta.
Vad vill jag förmedla med detta, och var är kopplingen till bo äta och trivas i Högsby kommun?
Det är detta som är själva kärnan och knutpunkten i all form av kommunikation, ”att förmedla något till någon som han eller hon inte vet att de behöver eller vill ha”. Ju fler som berättar om hur spännande det var och hur roligt det var att sitta där i båten, kämpa med att få upp den där gäddan, ju fler tycker att det kanske inte vore så dumt ändå att prova på en tur till sjön och se om gäddan nappar. Då kan man ju i alla fall säga att man provat på och nästan fångat den där gäddan.
Vänder vi på det och i stället säger att jag fick visserligen en gädda, men fy vad jobbigt det var med alla myggbett och så hungrig jag var när jag kom hem har jag nog aldrig varit i hela mitt liv…
Vem vill då gå och fiska….
I vår miniserie i två delar berättar några av våra in- och utpendlande kommun- och icke kommuninvånare om sin koppling till Högsby kommun. Gemensamma nämnaren är att alla ser gäddan före myggbeten.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: