Gofika och matiga smörgåsar

Om drygt en vecka, närmare bestämt 10 april, slår Monica Blomdin upp dörrarna till det nya kaféet Monicas Café i Högsby, inne på Gallerian vid Karlssonsområdet i Högsby.

 

En satsning som hon jobbat för under flera år.

– Jag har letat efter lokaler under en tid och nu när denna möjlighet dök upp så hoppas jag att både besökare som kommuninvånare hittar hit för att ta sig en gofika eller en matig smörgås eller liknande.

Monica kommer att erbjuda allt från 10-kaffe med fralla, till lite mer mättade alternativ för den som så önskar. Verksamheten på Aboda Café och Restaurang och Monicas Café kompletterar varandra bra menar Monica.

– Uppe på Aboda fortsätter vi med våra helgmenyer, lunchmenyer och gofika. Här blir det lite lättare alternativ med ett brett utbud.

Monica har drivit Aboda Café och Restaurang i 15 år i år, och detta firar hon alltså med att starta upp ännu en verksamhet.

– Säga vad man vill men när man får hålla på med något man gillar så kan man göra det hur länge som helst. Jag vet att det finns de som har synpunkter på att jag drar i gång ytterligare verksamheter i min ålder, men ska jag göra det så kan jag ju inte vänta då blir jag ju ännu äldre.

Kaféet kommer att sysselsätta 2-3 personer och hålla öppet sju dagar i veckan, med undantag för vissa helgdagar.


av

Etiketter: