Gröna hjärtat till Dea

LRF-ordförande Ulrica Rosvall ses här då hon gratulerade Dea Carlsson till utmärkelse Gröna hjärtat.

Långemåla hembygdsförenings ordförande Dea Carlsson uppmärksammas på nytt för sina ideella insatser. Denna gång har Högsby-Fagerhults LRF-avdelning beslutat att tilldela Dea Carlsson LRF:s hedersutmärkelsen Gröna hjärtat.

Ny ordförande i LRF-avdelningen är Ulrica Rosvall, som nyligen gratulerade Dea Carlsson till utmärkelsen. Sedan flera år är hon en minst sagt uppskattad ordförande i den synnerligen aktiva hembygdsföreningen.

Stort engagemang
I motiveringen framhålls att Dea Carlsson har visat ett stort engagemang och har en utmärkt förmåga att engagera hembygdsföreningens medlemmar i verksamheten. Dessutom betonas att hon med den välbesökta Bötterumsmässan har satt bygden på kartan på ett förtjänstfullt sätt.
Gröna hjärtat är alltså en hedersutmärkelse till personer inom LRF, som exempelvis har gjort en stor osjälvisk och medmänsklig insats. Utmärkelser syftar till att uppmärksamma och belysa värdet av medlemmars insatser och engagemang inom LRF som folkrörelse.

Stolt och glad
Naturligtvis var Dea Carlsson både stolt och glad över utmärkelsen från LRF.
– I vår LRF-avdelning var vi helt överens om att Dea Carlsson uppfyller de kriterier som ställs, då hon leder Långemåla hembygdsförening på ett mycket förtjänstfullt sätt, framhåller LRF-ordförande Ulrica Rosvall.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: