Halloween och invigning

Nästa vecka inviger Fågelfors Föräldraförening sin nya lokal i Fågelfors skola.
En lokal som fram till för en tid sedan fungerat som biblioteksfilial.

Text och bild: Gunilla C Johansson

– Vi fick frågan om vi ville ta över lokalen. Efter lite samtal med rektorn fick grönt ljus. Vi i föräldraföreningens styrelse satte upp en plan för lokalen och insåg att vi behövde lite hjälp för att fräscha upp lokalen och fylla den med spel och pyssel säger Clara Ingvarsson, en av nio styrelseledamöter.
– Det var inte svårt att få sponsorer att ställa upp med såväl material som ekonomiska bidrag.
Tack vare deras stöd och allas ideella arbetsinsatser har vi fått det så här mysigt säger Clara.
De färgglada väggarna harmonierar väl tillsammans med den stora hörnsoffa som ger plats åt många barn.
I ett av rummets hörn står ett hockeyspel, runt det stora bordet finns det gott om utrymme för pyssel och spel.
– Alla barn tycker att det har blivit så fint och de trivs verkligen här.
Tidigare har vi haft tillgång till gymnastikhallen och fått låna denna lokal vi är i nu, vilket vi är tacksamma för. Gymnastikhallen är perfekt för fysisk aktivitet men denna lokal var inte anpassad för lek och pyssel. Att vi fick denna möjlighet är vi alla så glada över säger Clara samstämmigt med Sandra Svensson, Ewa Karlsson och Sandra Persson, alla ledamöter i styrelsen.

Berätta lite om
föräldraföreningen
– De gemensamma faktorerna är många men främst att vi har barn i åldrarna 1-12 år och har en koppling till Fågelfors. Det finns en del aktiviteter i och utanför kommunen som många barn åker till, men vi känner att det är viktigt att det finns aktiviteter för barn här i Fågelfors betonar Sandra Svensson.
– Därför har det sedan flera år tillbaka funnits fritidsverksamhet här på kvällstid genom föräldraföreningen, säger Ewa.
Tisdagar träffas 6-8-åringar och torsdagar 9-12 åringar.
– Vi har delat upp barnen i två grupper, dels för att få bra gruppdynamik, men främst för att alla barn ska få plats. Mer än hälften av alla barn som går här i skolan kommer hit på sin fritid och har roligt med sina kompisar. För att verksamheten ska fungerar så har vi ett arbetsschema där minst två föräldrar finns på plats under de två timmar vi har öppet. Vi bryter för lite fika där barnen bjuds på dricka, macka och frukt. I början hade vi saft men de ville hellre ha vatten, det blir ju så när man håller i gång i hallen, så då plockade vi bort saften berättar Clara.

Mycket mer
Föräldraföreningen gör så mycket mer utöver dessa två dagar i veckan. Man arrangerar även Boll-kul en dag i veckan, där barn mellan 3 och 5 år får närkontakt med bollar och där man har roligt tillsammans som vi, Sandra P och Sandra S
håller i.
– I dag är det ett tiotal barn med i gruppen, men det finns plats för fler uppmanar duon.
Vi arrangerar även bad-resor till simhallen, Hallo-
weenfest, korvgrillning,

skattjakt och resor till Vir-serum för att åka skridskor, så det finns att göra för den som vill summerar kvartetten.

Hur hinner ni med allt detta och samtidigt få ihop vardagspusslet?
– Vi är ett mycket gott gäng i styrelsen och aktiva föräldrar som vill att barnen ska ha roligt tillsammans. Att vi får så många barn att komma på alla aktiviteter är för att vi frågar dem vad de vill de göra betonar Eva.
– Ibland fattas det lite material utöver det vanliga till pyssel eller att basketbollar försvunnit eller gått sönder på skolan, då har vi sett till att det kommer fram nytt material och bollar.
Vi vill att allt ska fungera så bra som det bara går och att barnen mår bra och känner trygghet och lär känna varandra.

Mobilanvändandet då?
– Det ser vi inte något av när man är här. Här pysslar man, har roligt i hallen och fikar, mobiler hinns inte med.

Föreningen erhåller föreningsbidrag till verksamheten, något som är viktigt?
– Ja verkligen, varje krona räknas. Vi vill rikta ett tack till kommunen för detta och samtidigt ett speciellt tack till Evas Alltjänst, Samhällsföreningen, Attacus och Sandholms som gjort denna upprustning möjlig.

En annan fråga Clara: du har återigen efter mammaledigheten börjat arbeta på Fastighetsbyrån där du jobbar som fastighetsmäklare. Hur går det med ombyggnationen av f.d. Wickbergs lokaler på Storgatan i Högsby.
– Det pågår och vi har precis beställt kontorsmöbler och lite annat. Vi räknar med att den mycket omfattande renoveringen och ombyggnationen är klar efter årsskiftet.

Vi tackar alla barn och föräldrar för ett mycket trevligt möte där positiv energi flödade mellan ribbstolar, plintar och rockringar.


Publicerat

i

av

Etiketter: