Helg med snickarglädje

WK Byggtorg i Högsby hälsar alla varmt välkomna till Bygglördag den 26 oktober. Fina erbjudanden, aktiviteter, konsultation och chansen att vinna en egendesignad ytterdörr är några exempel på vad som utlovas denna lördag.

Text: Gunilla C Johansson Bild: Privat

– Tanken är att man ska kunna fynda fönster och dörrar och annat till riktigt låga priser och vi kommer även att ha specialpriser på beställningsvaror. Så nu har man chansen att tänka till på vad man skulle behöva för att rusta upp eller bygga ut och kunna köpa detta till riktigt bra priser säger Johanna Karlsson, WK Byggtorg.

Innan du berättar ytterligare om Bygglördag, berätta lite om hur företagsstarten har sett ut. Ni öppnade upp butiken slutet av juni i år.
– Det har gått så bra, långt över förväntan. Vi har haft så många besökare från närområdet liksom långväga besökare. Vårt läget har lockat till många spontanbesök. Vi har redan fått god kontakt och börjat etablera oss som partner till andra företag och hantverkare i branschen. Hemmafixare, dvs privatpersoner som snickrar på egen hand, kommer till oss där vi mer än gärna ger råd och anvisningar när så behövs.
Andra kanaler där vi når nya kunder är via sociala medier, lokalpress, annonsering och inte minst mun till mun. Allt detta stärker oss något enormt.

Drömstart?
– Ja, det kan man verkligen säga. Vi själva har hela tiden trott på vår affärsidé, och som allt har börjat ser det ljust ut. Detta gör att vi inom kort öppnar upp hemsidan för e-handel. Vi har medvetet avvaktat med denna satsning tills allt är på plats och att vi kan säkerställa de logistiklösningar som vi erbjuder.
Basen är butiken i Högsby men möjligheten att beställa, hämta själv eller få hemleverans utökas med e-handel.

Berätta mer om Bygglördagen
– Vi kommer att köra en stor lagerrensning med helt otroliga priser på innerdörrar, ytterdörrar och fönster. Jag rekommenderar att man tar med sig sin släpkärra eller beställ en utkörning.
Vi kommer att släppa ytterligare information när vi närmar oss själva Bygglördagen men mycket är redan klart. Vi kommer att ha en rittävling där man kan lämna in förslag på hur entrédörren kan designas till just ditt hus. Där kommer vi att utse en vinnare bland de inlämnade förslagen. Så släpp fantasin fri uppmanar Johanna.
Man kommer också att ha en liten snickarverkstad för barn och en tävling där de får rita sin egna fantasidörr med chans att vinna fina priser.

Liten som stor är välkommen till er denna dag?
– Ja absolut, och vi kommer också att bjuda på grillat, kaffe och saft.

Johanna vi förstår att du med anledning av den rivstart och expansiva läge som familjeföretaget befinner sig i innebär att du inom kort blir Högsbybo på halvtid, stämmer det?
– Ja, det kan man säga. Jag kommer att arbeta halvtid på Stena i Göteborg för att kunna lägga mer tid på företaget som vi nu bygger upp. Detta innebär att jag också kommer att behöva bostad i någon form.

Trodde du detta för ett år sedan?
– Nej det trodde jag nog kanske inte, men tänk att livet kan ändras så snabbt på ett positivt sätt. Jag vill verkligen säga att hela familjen och de närmaste som farmor Anita och farfar Folke har slitit med detta 24-7 under tiden innan vi öppnade upp och under hela sommaren. Allt för att få så hög kundnöjdhet som vi bara kan. Jag vet inte riktigt hur jag ska säga detta med det är en härlig känsla när alla jobbar och sliter och ser samma mål där kunderna återkommer och är nöjda.


Publicerat

i

av

Etiketter: