Högsby är fantastiskt

– Jag tycker att vi egentligen har allt man behöver här i Högsby.

Bergatjejen Beatrice Karlsson, Högsbykillen Magnus Gabrielsson och deras 1-åriga dotter Malva trivs med tillvaron i deras givna hemkommun.
– Jag tycker att Högsby är fantastiskt. Det är lugnt och skönt och nära till allt, säger Magnus.
Malva har just firat sin allra första födelsedag. Familjens hem på Fasanstigen i Högsby är av den anledningen fullt av bland annat malvablommor, ballonger och presentpapper.
– Hon ska också börja på dagis i Högsby om några veckor, berättar mamma Beatrice.
– Det ska bli spännande för henne att träffa andra barn och personalen. Jag hoppas kunna vara med någonting vid inskolningen, för det är ju också något speciellt, säger Magnus.
Båda de unga föräldrarna har sedan ännu yngre åldrar ofta synts inte minst i fotbollssammanhang i kommunen. Beatrice, som kallas för Bea, har så länge hon kan minnas varit aktiv fotbollsspelare antingen i uppväxtorten Berga, Berga-Bockaras gemensamma lag BB2001 eller i Långemåla IF.
– För tre år sedan blev jag en en av lagledarna i ett av Högsby IK:s flicklag födda -04 och yngre, tillsammans med Josefine Wistemark och Kristian Furuskog, berättar hon.
– Det är roligt och spännande att se hur tjejerna i laget utvecklas, både individuellt och som grupp, säger Bea.
– I sommar har vi varit med det här laget på Gothia Cup i Göteborg, där Högsby IK hade sammanlagt fyra lag som deltog. Det var också fantastiskt roligt.

Magnus spelade under sin uppväxttid fotboll till 14-årsåldern i Högsby IK och blev sedan hjälpledare eller materialare i 16-årsåldern för jämnåriga svart-vita klubbkamrater. Sedan har han hjälpt Peter Winemark i många år både med A-lag och B-lag, som ledare och matcharrangör vid seriespel och turneringar, och hunnit med att vara domare i ett stort antal fotbollsmatcher.
– De senaste åren har jag varit med i Högsbydagarnas arbetsgrupp, säger Magnus.
– Förhoppningsvis kommer det nu ett nytt gäng som inför nästa års arrangemang tar över där vi slutade.
Magnus arbetar på Profilgruppen i Åseda och har en del politiska uppdrag. Bea har jobbat som frisör i Oskarshamn i flera år. Sedan ett drygt år tillbaka har hon varit deltidssysselsatt inom hemtjänsten och på Coop i Berga. När familjen köpte hus var det ganska givet att det var i Högsby de skulle bosätta sig.
– Visst har man väl tidigare om åren funderat ibland på att flytta vidare till en annan plats, men jag tycker att vi egentligen har allt man behöver här i Högsby, säger Magnus.
– Den här sommaren har vi passat på och bara njutit av semestern, men snart kommer vardagen igång igen, med jobb och annat, och det känns också okej. Vi ska fortsätta renovera huset och det ser vi också fram emot, berättar han.

Text och foto: Fredrik Loberg


Publicerat

i

,

av

Etiketter: