Högsby Höst

I denna tidnings mittuppslag presenterar Högsby kommun fortsättningen av Högsbyhöst. En höst där utbudet av aktivitet varierar från naturbilder och
brasaftnar till föreläsning av professorer, sagostunder, slöjdcafé och författarbesök. Kort och gott en minst sagt fullmatad höst här i kommunen 🙂
– Vet inte när vi hade ett så fullmatat program som vi har i år, men nu är det bara att ta fram almanackan och boka upp aktiviteter tillsammans med familjen och vänner hälsar alla på Misteln genom Anna Lundberg.

Vi på Innehåll tog kontakt med några som
medverkar under Högsbyhöst 2014
Hallå där, Anders Isgren, slöjdkonsulent, berätta om slöjdutställningen ”Kära Hjärtanes!” och de slöjdcaféer som äger rum i höst.
– Den stora utställningen ”Kära Hjärtanes!” med just hjärtan startade på Kalmar Läns museum, denna har jag nu bantat ner den till en transportabel utställning, vilket möjliggör utställning här i Högsby. Det här med hjärtan har stor tradition långt tillbaka i historieböckerna, inte minst inom slöjden där friargåvor mellan man och kvinna förr i tiden oftast bestod i ett hjärta täljt i trä. Vi konsulenter verkar för att sprida intresset för slöjd, både för att föra hantverket vidare med att marknadsföra duktiga hantverkare men även för att väcka nyfikenhet för slöjd.

Kom och prova!
– Vi kommer i höst att arrangera två slöjdcafé. Under den ena träffen kommer man att kunna prova på att tälja i trä och vi vänder oss till dig som är vuxen. Under det andra slöjdcafeét vänder vi oss till de lite yngre där det står skapande av ståltrådshjärtan på schemat.

Hallå där, Bo Johansson, Fotbollslegenden, f.d. Förbundskapten i Danmark, fotbollspelaren, tränaren, föredragshållaren och Kristdalasonen, du kommer till Högsby i höst och kommer inte att prata så mycket om just fotboll utan om det som händer runt om-kring fotbollen, berätta mera:
– Jag fick en inbjudan av Hans Hansson, Emåalliansen och Högsby bibliotek för att prata lite om ledarskap och om det som rör sig i huvudet på en tränare. Jag kan ju bara prata om hur jag har tänkt, och hur jag gjort under alla mina år inom fotbollen. Det finns många ledarskaps-teorier och jag har följt min. Det finns inget facit på hur man blir en bra ledare men jag delar gärna med mig av mina erfarenheter.
Jag har bara goda minnen av Högsby under de år jag var aktiv spelare och bodde i Kristdala, då det var fotboll, bandy och bordtennis som gällde. Vi mötte ofta lag från Högsby, Berga, Ruda, Fliseryd och Fågelfors.
Därför var det extra roligt att Hans Hansson, Emåalliansen kontaktade mig och på den vägen är det. Vi är enligt sägen, det vill säga Per Hans bror, även släkt på långt håll.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: