Högsby naturguide är klar

PRESSRELEASE

Högsbys Naturguide är klar!

Carina Hansson, samordnare på Högsby kommun, kom med idén att ge ut en Naturguide. Tillsammans med Miljö- och byggkontoret sökte vi pengar till ett LONA-projekt. Skriften är främst tänkt att användas för egna upptäcktsfärder i naturen, men är så rikt illustrerad med fotografier att den även med stor behållning kan läsas ”på kammaren”. Den utgör en del av Naturvårdsverkets och Högsbys kommuns särskilda satsning på värdefull natur, kultur och friluftsliv. Guiden finansieras också av Högsby Sparbank.

Efter två års arbete med guiden tipsar vi på de härligaste naturupplevelserna i Högsby. Med nästan hundra fotografier och en mängd kartor berättar vi om 20 utvalda platser runt om i kommunen.
Vad sägs om vattenfall i Alsterån, skimrande bokskogar, fågelrika våtmarker eller en gammelskog med en svalkande skogssjö. Vad döljer sig bakom de gäckande namnen Lixhultsbrännan och Kyllen, valda för att locka dig till nya upptäckter. Även om du nöjer dig med att sitta i fåtöljen och läsa så kan du ta del av naturreservaten och strövområdena i kommunen. I vart och ett av områdena läser du om stigar och får tips på till exempel vilka fåglar, växter och svampar som finns där.

-Vi vill ge både boende och besökare en ”aha-upplevelse” om Högsbys natur, säger
Lena Arén som skrivit och fotograferat tillsammans med Sven Gunnvall i Alsterbro.

Guiden är tryckt i ett format som gör den lätt att ta med sig ut i naturen tillsammans med en välfylld fikakorg. Ditt eget exemplar hämtar du på Högsby kommunbibliotek/turistinformation eller läser i din dator genom att klicka in på kommunens hemsida www.hogsby.se

Välkommen ut i naturen!

Carina Hansson

Högsby kommun


Publicerat

i

av

Etiketter: