Högsbydagarna – Allsång, Skobes fordonsparad och Banana Boyz

Artistsläpp
Årets Högsbydagarna inleds på fredagen med tempo och show i öltältet med bandet Banana Boyz, från Borås. De är kända för sina fartfyllda shower som varvas med covermusik och egna låtar. De har bland annat spelat på Gröna Lund.

– Vi vill starta Högsbydagarna med lite fart och då passar detta bandet bra in. Vi kommer dock tidigare på fredagen arrangera en musikquiz med Peter Källström, där vi hoppas på ett samarbete med lokal leverantör för mat och dryck.
Lördagens underhållning i tältet står Uncover från Växjö för. Ett band som håller mycket hög kvalitet.
Självaste Högsbydagen, det vill säga lördagen, inledes av Skobes fordonsparad dit det går bra att anmäla sitt deltagande. Allt från cyklar till skördetröskor går bra att framföra under paraden. Ju fler vi blir desto roligare blir det uppmanar Magnus ”Gabbe” Gabrielsson.
Under lördagen kommer stora scenen finnas på
grönområdet vid församlingshemmet.
Här blir det bland annat Allsång för barn med Anna Wilhemson och Oskarshamns teatersällskap.
– Det är ju som bekant valår och några politiska partier har redan bokat plats och flera föreningar och företag har visat intresse att vara med.
Blåljustorget med bland annat Räddningstjänsten kommer att vara på plats, med reservation för att de behöver åka i väg på utryckning.
Högsbydagarna fortsätter att marknadsföra sig bland annat via Emåmejeriets mjölkpaket, tidningen Innehåll och sociala media.
– Högsbydagslotten, en mångårig succé som vi återupptar i år, bjuder på många fina priser om man har turen med sig.
Arbetsgruppen jobbar intensivt med att knyta fler artister till eventet.

Styrelsen sammansättning
Magnus Gabrielsson (ordf), Anna Emrin, Stellan Emrin, Mimmi Schmitterblad och Stefan Karlsson.
Arbetsgruppen består av Marina Hedman Sara Erlandsson, Mia Steen, Beatrice Carlsson, Stefan Karlsson, Mimmi Schmitterblad och Magnus Gabrielsson.
Jag är mycket glad och stolt över laguppställningen. Vi har fått tillbaka personer som engagerat sig under tidigare år tillsammans med nya friska krafter.

Tivoli är en traditionsenlig aktivitet på fredagen.
Vi återkommer om fredagsaktiviteter för ungdomar i kommande
nummer av Innehåll.

Text: Gunilla C Johansson

Foto Anna Wilhemson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: