Högsbyhöst – något för alla

Då ligger Högsbyhöst äntligen i startgroparna efter en snudd på rekordvarm sommar i mannaminne.
I detta nummer av Innehåll presenteras delar Högsbyhösts program.

Högsbyhöst är ett begrepp som funnits med under många år.
Man ville samla alla olika former och inslag av aktiviteter som händer och sker i kommunen.
– Efter sommarperioden, då många av oss drar sig inomhus, kände vi att det var viktigt att samla höstens alla olika aktiviteter under ett tak och på så sätt få fler att aktivera sig under höstmörkret, säger Christina Dahlén och Anna Lundberg, Misteln, Högsby.
Duon berättar vidare att Högsbyhöst genom åren varit ett mycket uppskattat koncept och att det ger goda chanser för föreningar att visa upp sig och att kanske till och med få fler att intressera sig för just deras verksamhet.
– Vi är ju en föreningstät kommun, och där man gärna är medlem i flera föreningar. Vi har även företag som valt att satsa på aktiviteter vilket vi ser positivt på.
– Framförallt så finns det något för alla åldrar vilket gör att generationer kan träffas på vissa aktiviteter och att ingen åldersgrupp heller ska känna sig bortglömd. Nog så viktigt faktor i vårt samhälle säger de båda samstämmigt.

Ett axplock av aktiviteter under september

  •  I morgon lördag drar Högsbyhöst igång med en fartfylld dansshow med Dollywood kids på scenen, tänk på att det endast är förköp av biljetter, se mer info i denna tidnings annons. På kvällen står Lasse Stefanz för en dansant afton i Fågelfors Park.
  • Brasafton vid Tingshuset, Bötterum. Kom och lyssna när Göran Petersson berättar om friherre Gustaf Raab på Brusemåla, vilken skrev musik till Björkens visa.
  • Bergadagen – välbesökt dag med knallar. Bergaloppet och en dag som rundas av med matiné på Berga Bio och filmen Krakel Spektakel.
  • Smakrik helg i Fagerhult då Norrgrändens bygdeförening arrangerar kroppkakehelg i Skälbäcks skolmuseeums lokaler.
  • Låt dig lockas in i fantasins värld med hjälp av sagostund på Misteln och sagoberättare Gunilla Gustafsson.
  • Författarbesök av Lena Einhorn. Även känd som regissör till filmen Ninas resa. Hon kommer att berätta om boken Blekingegatan 32, en roman om Greta Garbo.

I Nästa nummer av Innehåll, som utkommer 26 september, presenteras en mängd ytterligare aktiviteter.

– Håll utkik i din brevlåda uppmanar Christina och Anna.


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter: