Hönsbytardag i maj

Trion Evert Andersson, Therese och Björn Lennartsson tillsammans med ett tiotal andra personer är i full gång med att planera inför Hönsbytardagen som äger rum i slutet av maj på Kalvenäs Gård strax utanför Berga.

– Ja äntligen kan vi säga att den blir av, så nu blir det snart full fart på gården säger Evert och tittar på Therese och Björn.
– Ja för några år sedan var vi själva här som besökare på just Hönsbytardagen och såg hur uppskattat det var, och nu hoppas vi att man hittar hit igen säger Björn.

FAMILJEAKTIVITET
Precis som tidigare Hönsbytardagar är det en aktivitet för hela familjen, stor som liten, där tipsrunda, fika, närproducerat, hantverk och en och annan lantbruksmaskin är exempel på inslag.
– Djuren är det centrala denna dag där vi hoppas på att många kommer med smådjur som marsvin, kaniner och naturligtvis höns, just med tanke på att det i grunden är en hönsbytardag. Ett bra tillfälle för att få se och kanske klappa något av djuren som är på plats, betonar Evert som tagit med en av hans hönor som verkar gilla att vara med på bild.

Therese och Björn ni köpte gården för ett par år sedan, har ni fått allt på plats och känner er hemmastadda?
– Ja det gör vi verkligen, och vi kan knappast bo bättre. Stallet med plats för sju hästar är klart sedan en tid tillbaka och flera stallplatser är uthyrda säger Therese.
Björn driver och arbetar i sitt företag Björn´s Bygg och Montage där man bland annat monterar fönster.
– Vi håller även på att bygga upp en plåtverkstad här i den före detta logen som jag hoppas ska bli klar inom kort berättar Björn.

NYPREMIÄR
– Sedan har vi och Högsby kommun hittat en lösning på hur vi kan öppna upp gårdsbutiken med kött och charkdetaljer igen, vilket innebär nypremiär samband med Hönsbytardagen. Så visst händer det saker även här summerar Björn som ser fram emot Hönsbytardagen.
– Det är alltid trevligt med liv och rörelse summerar trion.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: