Hönsbytardag på G

18 maj äger hönstbytardagen i Kalvenäs i Berga rum. En riktig familjeaktivet som lockar både långväga gäster liksom Bergabor.

Text och bild: Gunilla C Johansson

– Ja, nu är det snart dags igen, och intresset verkar vara lika stort i år som tidigare år säger Miranda Larsson, nyinflyttad till Berga och nytt tillskott i arbetsgruppen Hönsbytardagen. Vi träffar Miranda i Berga där hon och hennes sambo bor. Vi möts av ett tiotal höns i trädgården, färgglada hönor och tuppar som rör sig fritt mellan hönshuset och uterummet. – Vi bor ju så bra här! Att ha höns där vi bor förgyller tillvaron. Grannen hjälper oss lite när vi inte är hemma. Det var roligt att få frågan om jag ville engagera mig i hönsbytardagen. Jag tackade såklart ja, detta är ju ett bra sätt för mig som nyinflyttad att lära känna människor i Berga. Det känns även bra att det är så många som är med i gruppen som varit med tidigare.

Berätta vad kan man förvänta sig på årets hönsbytardag.

– Vi kommer att använda oss av vårt inarbetade koncept. Fri entré för att alla som vill ska ha en möjlighet att komma, för att få se och kanske klappa några av smådjuren. Tipsrunda, fiskedamm och försäljning av lotter står bland annat på programmet. Det kommer även att finnas servering för den som är fikasugen eller vill äta ny-grillat. Jag vill även passa på att tacka våra sponsorer och alla som arbetar ideellt samt utställare och besökare. Tack vare allas engagemang så kan vi arrangera en årligt återkommande hönsbytardag.

Hur är det att bo i Berga?

– Vi trivs bra och har nu bott här i cirka ett år. Vi har börjat renovera huset invändigt och står snart inför att måla om och se över huset utvändigt. Vi har lärt känna många i Berga tack vare detta arrangemang, det bidrar ju så klart till ökad trivselfaktor. Miranda är utbildad trädgårdsmästare och arbetar i dag i Oskarshamn inom sitt yrke. – Det finns utmärkta kommunikationer som buss för att kunna pendla till jobbet, ännu en fördel med att bo där vi bor betonar Miranda.


Publicerat

i

av

Etiketter: