Idrott företagande och sång

-Hon fick sommarjobbet på Statoil och en dag kom Magnus in och skulle betala bensinen, å det sa klick. Det var sommaren -97. Karin och Magnus blev ett par och sen är det ju ingen hemlighet att de numera är gifta.

–  Vi har två fantastiskt fina söner som vi är mer än stolta över, säger Karin Sandholm.
Karins mamma Kerstin jobbade då och även i skrivande stund på Fröviskolan som skolsköterska så kopplingen till Högsby fanns där redan lite i bakgrunden.

Under hela hennes uppväxt så hörde hon  sin mamma säga  att nu åker jag till Högsby  och jobbar, eller åker till Högsby och handlar. Så nog fick Karin en och annan dos av Högsbyinfluenser.
– Om man frågar mig vad jag tycker om Högsby så tycker jag om det allra mesta.  Man blir lätt hemmablind. Det är bra att påminna sig om det där självklara. Det vackra kommunhuset som ligger intill Emån som slingrar sig genom hela kommunen, och vår fina kyrka som ligger mitt emot kommunhuset. Hur naturskönt är inte detta. Jag vet många med oss som hyrde kanoter i somras och som tog en tur längs Emån. Det var minsann inte en dag för tidigt. Nästan så att man önskat att man gjort detta tidigare. Det var både fint och minst sagt spännande att göra något lite annorlunda tillsammans med goda vänner.

Kontaktnät viktigt
-Som företagare så träffar jag kunder som bor i som utanför kommunen. Vi har ju ett stort upptagningsområde, vilket är viktigt för oss så vi kan driva verksamheten i Högsby på ett bra sätt. Dessutom rent geografisk ligger vi centralt och bra till. Men visst är det extra roligt att vi har så många stamkunder som kommer till oss år efter år. Ena året handlar det om utomhusfärg och året efter om att måla om vardagsrummet.  Vår verksamhet gör att vi känner många och många känner givetvis oss. I Högsby är ingen anonym utan på något sätt så känner vi alla varandra, antingen direkt eller indirekt via vänners bekanta.
Det gör ju att de som flyttar hit har möjlighet att snabbt få ett bra nätverk.
Här kan man minsann inte göra något utan att alla vet om det, det har sin charm det också säger Karin glatt
Jag har aldrig ångrat att jag flyttade hit, det enda jag kan sakna är havet. Fast tänker man till så har vi koppling till havet även i Högsby då Emån faktiskt mynnar ut i Östersjön. Det gäller att se det positivt.
Karin och Magnus engagerar sig i föreningslivet om än med viss begränsning. Då de lägger stor tid och kraft på företaget och har två aktiva och sportiga söner gör att all ledig tid redan är inmutad med allt ifrån att stå i kiosken till att skjutsa till träningar och matcher i såväl hockey som fotboll.

Sång och musik
Något som Karin uppskattar och som ger henne energi och kraft är att sjunga i kör.
– Vi  har en så bra kyrkokör. Det är inte alla orter som kan säga att man har bra körverksamhet, men det kan vi. I dag är vi ett 30-tal som sjunger och har trevlig tillsammans. I vår kommun finns det många körer. Gillar du att sjunga så ta kontakt med någon av körledarna.
Karin ställde upp i körkampen som arrangerades på Sandra i Kalmar och deltog då i kören från Oskarshamn.
– Vi var faktiskt bästa kören, så hade vi fått med oss en extra buss med supportar, så hade vi tagit hem segern, nästa gång det blir en körkamp så tycker jag att man förlägger den här i Högsby.
Skolan gör ett mycket bra arbete tillsammans med elever och föräldrar. Man känner sig delaktig i barnens utveckling och framsteg.
”Jag hoppas att du som läser tidningen ser de mervärden som naturen ger och att det överväger om du som bosätter dig här behöver pendla till jobbet ”

Karin passar på att ge ett inredningstips som denna gång handlar om tapeter.
– Nu är det  50- och 60-tals mönster som är på tapeten så det är bara att åka till butiken och välja bland mönster och färger. Vi erbjuder ett brett sortiment.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: