Innehållsrikt verksamhetsår

Det är mycket på gång i Mittpunkt och året började med att boka in aktiviteter

-Det gäller att vara ute i god tid när vi planerar in aktiviteter och möten. Sen gäller det även att påminna en och annan gång för att få ihop deltagare säger Bengt-Åke Lundin Verksamhetsansvarig på Mittpunkt
-Vi arrangerar en starta eget kväll som går av stapeln den 5:e mars och detta på Misteln. En kväll som sker i samverkan med Högsby Kommun, ALMI, Högsby Sparbank, Handelsbanken och inflyttarservice.
Man vänder sig till intresserade med funderingar kring att starta eget företag. Vid senaste träffen i oktober deltog ett 20-tal intresserade och man räknar framöver med ett fortsatt intresse.
Bengt-Åke vill även slå ett slag för investeringsstödet, möjligheten att finansiera nya satsningar i bl.a lokaler och maskiner.
-Stödet ingår i landsbygdsprogrammet och handläggs av Länsstyrelsen i Kalmar.
-Vi har flera träffar inom den gröna sektorn inplanerad, tänker då närmast på att alla våra företag som arbetar med trä får god kontakt med träcentrum i Nässjö. I samverkan med Träcentrum arrangerar vi även en resa till Hannover och Lignamässan samt företagsbesök inom näringen

Möte skola näringsliv
Projekt Skola-Näringsliv går nu in på slutfasen i nuvarande upplägg. Men där planerar man för ny period som omfattar 2013-2015.
– Det är en viktig uppgift att avdramatisera mötet mellan elev och företagare Vi behöver också visa våra ungdomar arbetsmarknaden som finns  i kommun. Frågan med långsiktig kompetensförsörjning är bred och ett lagarbete är en förutsättning för att nå längre fram.
Mittpunkt kommer under året att hålla flera frukostmöten men även lunchmöten där nätverkande är huvudspåret.
– Finns inget som kan överträffa mänskliga möten och nätverk, hur mycket vi än försöker att att ersätta mycket med hjälp av tekniken och dess utveckling.
Vi arrangerar en näringslivslunch på Högsby Utbildningscenter tisdagen 12 mars. Syftet är att ge bred info om hur HUC jobbar i samverkan med företagen, med att få till fler praktik och lärlingsplatser ute i näringslivet.
Vidare inbjuder vi till ett studiebesök vid  Hälsans Hus i Åseda. Syftet är att få veta mer om Åseda satsningen kring Bad-Friskvård-Rehab.

För utförligare information om Mittpunkts aktiviteter se Mittpunks
informationssida i denna tidning.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: