Invigning med tårtkalas

Clara, Michaela och Ylva i de nya lokalerna som inom kort står klara för inflyttning.

27 mars äger den officiella invigningen av Fastighetsbyrås nya
lokaler rum på Storgatan 45 i Högsby. Kommunalrådet Stihna J Evertsson inviger och man bjuder på tårta och kaffe.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Detta är en investering som befäster Fastighetbyråns satsning på Högsby som verksamhetsområde.
Detta menar trion Clara Ingvarsson, Michaela Carlson och Ylva Sjökvist, som var på plats i de totalrenoverade lokalerna som tidigare var Wickbergs konditori.
Det går knappt att känna igen sig när man kliver innanför tröskeln till fastighetsbyråns nya lokaler.
Intill vänster där den stora glasade kyldisken stod, och in till höger där man satt och fikade är nu ett enda stort ljust rum. Innanför detta rum finns nu flera ljusa arbetsrum med delvis glasväggar, personalutrymme och konferensrum.
– Där vi är nu, längst in i lokalen, var tidigare kyl- och frysutrymme, i dag är det som du ser ett stort och rymligt kök. Vi har dessutom öppnat upp och satt in fler fönster och möjliggjort för fem personer att kunna arbeta här samtidigt berättar Clara.

Förväntansfulla
Det går inte att ta miste på den förväntan som trion har på att få slå upp portarna till det nya kontoret.
– Vi har som många känner till, hyrt in oss hos Högsby Sparbank vilket har fungerat väl. Men vi precis som banken växer i antalet medarbetare så det behövdes en ny lösning. När möjlighet kom upp med denna lokal så var valet inte svårt säger Clara.

Ökad närvaro i Högsby
I samband med att man nu öppnar upp eget kontor här i Högsby så kommer man att vara mer tillgängliga utöver bokade tider.
-Tisdagar och torsdagar bemannas kontoret av Mönsteråskontoret genom Ann Karlsson och Alexandra Johansson, övriga dagar efter behov.
Detta innebär en väsentlig förbättring för våra kunder som vill komma in på spontanbesök betonar Clara.
– Det känns bra att kunna ta emot våra kunder i ändamålsenliga lokaler och samtidigt ha närhet till en bank när så behövs. Även om banken har utökat sina öppettider så kan vi anpassa våra efter lite andra behov menar Michaela.

Nytt arbetssätt
Ylva berättar att omställningen från att boka in olika dagar för visningar till specifika datum har gått över förväntan.
– Dessa datum innehåller såväl tider för allmän visning till enskilda visningar, ett lyft för såväl köpare och säljare.

Marknaden
– Vi ser att trenden med ökade priser på villor i Högsby kommun håller i sig. Vi ser även en ökad efterfrågan på enplansvillor och större bostadshus till barnfamiljer som väljer att rota sig i trakten. Oavsett var fastigheterna är belägna så finns det ständigt spekulanter, vilket inte var fallet för några år sedan. Så just nu ser vi en positiv trend som inte signalerar annat än att den fortsätter i samma riktning.


Publicerat

i

av

Etiketter: