Julmarknad för tredje året i Högsby

På bilden: Optimister inför årets julmarknad är Kicki Svensson, Ann-Christin Thörn Håkansson och Ingemar Svanström i arbetsgruppen.

För tredje året i rad ska en julmarknad arrangeras i Högsby och platsen blir som tidigare varuhusområdet. Ett späckat program väntar och efter de två inledande årens framgångar räknar man med något liknande även denna gång.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

Julskyltningen hade i stort spelat ut sin roll och det var mot bakgrund av detta, som Malin Jonsson för tre år sedan tog initiativet att en julmarknad mycket väl skulle kunna ersätta. De inledande sonderingarna av Malin Jonsson och Josefine Jakobsson gav uteslutande en positiv respons.

Underhållning för barn
Årets tema är ”Underhållning för barn”. Den eller de, som vill vara med ska senast den 29 november anmäla sig. Kontaktperson är Malin Jonsson och för första gången är Lions Club Högsby arrangör. Flera sponsorer finns med i bilden och framför allt då Högsby kommun och Högsby Sparbank.
Bland dem som ser fram emot julmarknaden är näringslivschef Kicki Svensson Högsby kommun, privatmarknadschef Ann-Christin Thörn Håkansson, Högsby Sparbank samt Ingemar Svanström, Högsby Lions Club, som samtliga ingår i arbetsgruppen.
Julmarknaden är ett utmärkt sätt för företag och föreningar att visa upp sig. Jägareförbundet, Framtidens ledare och Högsby Sparbank ska exempelvis vara med.

Flamman & Lågan
– Räddningstjänsten söker nya medarbetare och därför kan de två tjejerna i Flamman & Lågan, alltså Camilla Andersson och Cina Nilsson fråna Mörbylånga spela en framträdande roll på sikt med sin show, som framför allt vänder sig till den yngre generationen, säger Kicki Svensson.
Vid julmarknaden blir det bland mycket annat barn-teater. För de yngsta kommer ICA Matmästar’n att bjuda på ett godisregn, som blir finalen på festligheterna.
Vi räknar med att 30-talet utställare ska vara med och har redan fått in gott om anmälningar, påpekar Ingemar Svanström.


Publicerat

i

av

Etiketter: