Köp hattar dygnet runt

Nu är det bråda dagar för Ann-Catrin Fransson och hennes hattateljé som den 1 november lanserar en  helt ny webbutik.

-Jag har haft min butik i Fågelfors i verksamhet under 15 år och numera har jag öppet två eftermiddagar i veckan. Det gäller att hålla i gång och att ta till sig ny teknik så man inte står och stampar på samma ställe hela tiden. Så för mig har det varit helt naturligt att starta upp en butik på internet, berättar Ann-Catrin.

Under tider då butiken i Fågelfors är stängd så har Ann-Catrin lagt mycket tid på marknader runt om i Småland.

– Att variera sig gör att inget blir tråkigt. Dessutom så säljer inget sig själv. Utan det gäller att visa upp sig och visa för kunder som gärna vill klämma,
känna och prova huvudbonader.
Att satsa på webbutik när man är inte helt hundra, jag menar ju att jag faktiskt bara är 69 år känns riktigt spännande, säger Ann-Catrin glatt.

Sedan berättar hon lite mer dämpat att hennes man, som hon var gift med under 47 år, gick bort förra året i augusti fick  henne att tänka om.

-Jag kände att jag ville komma ut och träffa folk och inte sitta hemma i ensamheten. Även om jag har många goda vänner så blir det trots
allt utan verksamhet många ensamma stunder. Då är det bra för så kropp som själ att hålla i gång på lite olika sätt.
Jag hade ju redan en verksamhet som jag tänkte att trappa ner, men efter det som hände så kände jag att
nu gasar jag i stället och satsar på något som någon kan ta över efter mig.

INGA KRUMELURPILLER
– Det är ju så att inte ens jag som är född och uppvuxen i Fågelfors har några krumelurpiller för att hålla mig evigt ung. Jag vill att verksamheten den dag jag lämnar den ska kunna leva vidare i denna nya form som en nätbutik innebär.
Näthandel är ju något som hela tiden ökar och då vill vi utmana oss och våra kunder att handla på ett nytt sätt.
Det är inte bara är äldre som handlar hos Ann-Catrin utan snarare fler och fler yngre. Det märks inte minst på de olika modeller av hattar och mössor som hon säljer.
-Titta på IDOL och andra musikprogram så är det ju mycket hattar i olika former.

HÄLSOSAMT
– Jag har sagt det tidigare och säger det gärna igen, det här med solen och dess skadeverkan på oss, när det gäller ökat antal cancerpatienter oroar mig. Så jag hoppas att fler och fler faktiskt köper den där solhatten eller solkepsen dels för att det svalkar, men inte minst för att kunna skydda sig mot solen.

SPÄNNANADE
Det är många som är och har varit delaktiga under uppbyggnaden av webbutiken.

-Wåhlin’s har hjälpt till med att bygga upp webbutiken rent tekniskt. Jag har även tagit hjälp av goda vänner, barn och barnbarn som modeller då fotografen Patrik kom till Fågelforsparken och fotade oss med hattar under en halvdag. Maja Köhler var med och stylade oss modeller med makeup, en riktigt bra dag. Så ett stort tack till alla som är med i projektet och vi hoppas på många besökare till webbutiken.

Vem kunde ana att Fågelforsparken förutom dansställe även kunde vara en fotostudio?
Vi på tidningen Innehåll önskar Ann-Catrin varmt lycka till med verksamheten och den nya webbutiken.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av