KULIT.SE

Innehålls miniserie ”Må bra” har denna gång sammanfallit med en minimässa på Misteln i Högsby. Därför blir det i detta nummer ett reportage kopplat till minimässans utställare och inte ett enskilt företags verksamhet.

Kulit.se anordnar mässan i Högsby i samverkan med Högsby bibliotek och Mittpunkts ekonomiska förening. Mässan är ett sätt att visa upp vad som finns på portalen kulit.se.
– Mässan i Högsby är en möjlighet till personliga möten med
entreprenörerna som finns på portalen. Var och en har sina unika tjänster och produkter som de levererar med kvalitet, säger Ulrika. Det finns både allmänna evenemang och evenemang att boka för dig och dina vänner. Du hittar även presenttips och du kan också kontakta företagarna direkt för att köpa presentkort till någon du bryr dig om.
På portalen finns entreprenörerna och de hälsobringande tjänster som är avdragsgilla för företag. När du söker något nytt eller bara vill göra något själv eller tillsammans med andra finns det många tips på evenemang som arrangeras i regionen säger en engagerad Ulrika som hoppas mycket på minimässan i Högsby.
Kontaktuppgifter och vägbeskrivningar finns tillsammans med länkar till företagens egna hemsidor och presentationssidor.  Du kan under Må bra också söka på vilken tjänst du är intresserad av och på olika varumärken och produktkategorier. Portalen är under ständig utveckling och är som en mässa på webben.
Vi hoppas nu på att många hittar till mässan i Högsby och tar chansen att träffa utställarna. De flesta är verksamma i Kalmar län och flera kommer från Högsby kommun.

Kulit.se är en portal/hemsida där man samlat
information om evenemang, upplevelser, tjänster
och produkter inom kultur, hälsa och friskvård.

Ulrika Fransson som arbetar som lärare driver denna portal med stort intresse både för hälsa och kultur.
– Nätverket är till för företagarna som samverkar med varandra och portalen är till för kunder som vill hitta dessa företagare och dess verksamheter som har som mål att få kunden att må bättre. Jag hoppas att fler upptäcker den värme och omsorg som alla utställare mer än gärna delar med sig av.
Ulrika driver portalen i samverkan med Carina Hansson, State of Grace och Maria Wictorson, Hälsofocus.

Det är många utställare som finnspå plats under minimässan, här presenteras några av deltagarna
Sofia Liljegren och Karin Blomqvist, Fik & Butik, ett café mitt i Rockneby som tar med sig hembakade kakor, bullar och smörgåsar som du får chansen att smaka på. En av deras specialiteter är lakritsmuffins, som de säljer på mässan och de är bakade av Nöbbles lakrits-olja. Fik & Butik har nu även catering.

Carina Hansson, State of Grace erbjuder utbildning inom personlig och andlig utveckling.
– Den största anledningen till att dessa områden intresserar mig är att de handlar om att växa och utvecklas som människa.
I boken ”En Kurs i Mirakler” hittar hon verktyg för att långt mer kunna vara den hon verkligen är.
– Vi är oftast inte ens medvetna om att vi är ansvariga för våra tankar. Mirakel är de förändringar i vårt sätt att tänka som avlägsnar det som hindrar oss att uppleva kärlek istället för rädsla.
Carina har studiecirklar i kursens budskap därför att människor blir alltmer nyfikna och undrar vad livet egentligen går ut på och varför vi är här.
– Allt oftare frågar man sig hur man ska få frid och känna större mening med livet. Kursen är en väg av många. Den säger att vi någon gång kommer att göra den, så varför vänta? Den är upplagd som en självstudiekurs och är översatt till drygt 20 olika språk. Det finns över 2 000 studiegrupper i 65 länder.

Carina är utbildad Vedic Art-lärare och erbjuder kurser
Vedic Art är en väg till självkännedom och grundar sig på 17 principer som gör det lätt att ta fram vår inre kreativitet. Grundsynen är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från födseln.
– Kännetecknande för Vedic Art är att ingen dömer eller värderar det du målar och det finns inget rätt eller fel, bättre eller sämre. Du behöver inte ha målat tidigare, utan man arbetar med sitt inre och uttrycker sig med färger på duken. Jag är även utbildad Reiki Master och erbjuder utbildning i Reiki och gör behandlingar. Reiki ger avslappning och är avstressande.

Gith Jonasson, Garpen i Högsby, kan erbjuda ett blandat sortiment av smycken, glas, porslin, silver-bestick, doppresenter, andra presenttips och tänk-värda böcker.
– Du kan ta ID- och körkortsfoto hos oss samt göra öronhål. Här på mässan visar vi endast en liten del av sortimentet. Ser fram emot minimässan och tycker att det är ett trevligt arrangemang.

Maria Kvillegård Ekström, Högsby, säljer tavlor målade efter Vedic Arts principer. Hon ställer ut och säljer fantasifulla och färgglada tavlor målade efter Vedic Arts principer. Maria har målat så länge hon kan minnas och tack vare Vedic Art så har målningen och färgerna fått en djupare mening och bidragit till en personlig utveckling.

Elisabeth Boström Joelsson, Högsby, gick estetisk linje på Oskarshamns Folkhögskola på 70-talet. Där ingick bl.a. teckning, oljemålning, batik, silversmide, keramik.
– Efter det har jag gått diverse kurser i bl.a. teckning och akvarellmålning. Hade en liten utställning i Högsby under julskyltningen 2013. Hennes förhoppning är att hon kommer igång med sitt måleri  och konstnärskap igen. Kanske som glad pensionär!

Janet Westling, Zonica. Hon arbetar med det man kallar alternativmedicin eller komplementärmedicin, det vill säga klassisk homeopati och zonterapi samt Access bars. På mässan delar Janet med sig av vad Access bars, klassisk homeopati och zon-terapi är och hur du kan ha nytta av det.
Susanne Engström, SPAkällan, erbjuder omtanke och behandlingar i en varm atmosfär. Hennes förhoppning är att man efter ett besök hos Spakällan känner sig lugn och harmonisk med ny energi. SPAkällan använder och säljer produkter från Dharmazone och erbjuder behandlingar så som
massage, inpackningar och Access bars.

Malin Johansson, Glada Sköldpaddan. Ett företag med fokus på välbefinnande för både kropp och själ. Hos Glada Sköldpaddan hittar du coaching för en-skilda och grupper samt kurser, föreläsningar och behandlingar.
– Välkommen till mig på mässan och lyssna på min avslappningsskiva, samt se min nyligen utgivna bok, ”När livet återvänder”.

Maria Wictorson, Hälsofocus. Fokus ligger på att erbjuda behandlingar som tillåter de egna läknings-processerna att återskapa balansen i kroppen. De behandlingsmetoder hon använder sig av är bl.a. Bioenergiterapi, Millimetervågsterapi, Zonterapi, Access Bars och Metamedicin. Träffa henne på
mässan och få tips om vad dessa behandlingar kan  göra för dig.

Katarina Nyqvist , Andligt ljus, arbetar med andliga upplevelser så som healing, sittningar, seanser, kanalisering och husrensningar. Hon är undersköterska i äldreomsorgen sedan 23 år och har arbetat med det ”mediala” på fritiden. Katarina har haft förmågan att ”se” och ”höra” andevärlden sedan hon var barn. För ca 13 år sedan gick hon en medial utvecklingskurs. Hon har genom åren fått hjälp av sina guider/hjälpare att utveckla sin förmåga, genom tillit, samarbete och kunskap. På mässan ger hon prova-på healing, välkommen att prova på.

Lise-Lotte Johansson, Berga Life Balance.
– Jag heter Lise-Lotte Johansson och är den enda auktoriserade Feng shui-konsulten i Kalmar län. Jag utbildade mig år 2010 på Nordic School of Feng Shui i Göteborg och startade sen mitt företag ”Berga Life Balance” året efter. Att vara feng shui-konsult innebär att analysera privata hem, företag men även offentliga rum och sedan ge tips och råd på förändringar som är gynnsamma för individen. En feng shui-konsult ser på energiflödet, färgsättningen och på hur grundstenarna inom den kinesiska filosofin är balanserade i lokalen. Allt görs för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för de som vistas i rummet. Vetenskapliga studier visar på att människor mår bättre och att sjuka människor tillfrisknar snabbare om de vistas i en vacker och livsbejakande miljö. Tänk vad detta skulle kunna göra för våra skolbarn, boende i äldreomsorgen, ja för alla som vill skapa de bästa förutsättningarna för sina liv. Det är fantastiskt roligt, tacksamt och mycket givande att göra konsultationer och på så vis kunna stärka människor och skapa goda förutsättningar till ett gott liv.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: