Lämnade Stockholm och köpte Högsbyvilla

Catherine och Alexander Hernández Ericson har lämnat Stockholm och i stället har paret köpt en villa i Högsby. För dessa båda 29-åringar har därmed en dröm gått i uppfyllelse!

När det gäller Catherine var det nära nog att flytta hem, då hon är uppvuxen i Högsby och hennes föräldrar och en syster bor på orten. 

– Jag har gått på Frövi-skolan i nio år och pluggade sedan på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. I flera år spelade jag fotboll i Högsby innan jag som 18-åring flyttade till Stockholm och utbildade mig till animatör, berättar Cathe-rine Hernández Ericson 

För Alexander Hernández Ericson var hemorten Falun i många år och han kom senare till Stockholm. 

– Jag gick byggprogrammet på gymnasiet och fick jobb direkt som snickare, vilket jag trivs med. Idrott är något jag gillar och har bland annat spelat fotboll, säger Alexander Hernández Ericsson. 

GIFTE SIG FÖRRA SOMMAREN 

I nio år har Catherine och Alexander varit tillsammans. De gifte sig i juli förra året och umgicks redan då med planer att flytta till Högsby. De lämnade Stockholm strax före jul och skaffade tillfälligt boende. 

Eftersom de båda ofta hade varit i Högsby rådde ingen tvekan när det gällde ny bostadsort. I Stockholm är helt andra priser på bostäder än i Högsby, vilket inte oväntat spelade in. 

– Jag fick jobb som snickare hos Sandholms Färg och Golv och började där den 7 januari. Det är nära till jobbet och allt fungerar perfekt, påpekar Alexander. 

Ännu har Catherine inte fått anställning som animatör, men under nära nog hela vårterminen var hon lärarvikarie på Fröviskolan och har just börjat det nya läsåret. 

– Målet är få ett jobb som animatör och jag är optimist på den punkten. 

FLYTTADE IN I JUNI 

– Vi hade tittat på en lämplig villa. Allt blev klart ganska snabbt och den 1 juni flyttade vi in på Ravinvägen. Villan är i bra skick, men det hindrar inte att vi ska göra en del ändringar för att sätta vår prägel. Denna varma sommar har vi badat i poolen här väldigt ofta, vilket i dessa coronatider är ett bättre alternativ än att åka till en badstrand, framhåller de båda. 

HÄRLIG MILJÖ 

Miljön i Högsby med närheten till naturen är tilltalande och en annan fördel för de båda är att de har nära till sina arbetsplatser. 

– Det är lugnt och tryggt och vi tänker skaffa barn. Jag har svårt att tänka mig en bättre plats än just Högsby för barnfamiljer, säger Catherine. 

Samtidigt erkänner utan omsvep Alexander att utbudet är begränsat och inte alls detsamma som i Stockholm. 

– Vi har varit i Kalmar en hel del och även i Oskarshamn. När man lämnar Stockholm och flyttar till Högsby är det mycket som ska vägas in i bilden och nog finns det åtskilligt, som talar till Högsbys fördel, tycker Alexander. 

IDROTTSINTRESSE 

Både Catherine och Alexander är idrottsintresserade och tänker se en och annan match när Högsby IK spelar hemma. 

– Jag har tränat lite fotboll med Ruda IF, men gör ett uppehåll för närvarande, säger Alexander. 

En sak är helt säker, nämligen att Catherine och Alexander Hernández Ericson snabbt funnit sig tillrätta i Högsby och där kommer de gemensamt att skapa en framtid! 

Text och bild: INGVAR GUNNARSSON 


Publicerat

i

av

Etiketter: