Långemåladagen, igen 🙂

Ett fullmatat program utlovas den 17 augusti från tidig förmiddag och framåt kvällen. Precis som tidigare år så satsar man på att så många som möjligt ska få sig ett gott skratt med hög trivselfaktor. Denna gång genom Ingemar Bernthsson och Skojbandet.

Text: Gunilla C Johansson. Bild: Fatin Qassis

Ulrika och hela styrelsen uttrycker med många positiva ordalag hur mycket Långemåladagen betyder för bygden och hur allt blommar upp denna dag.
Ingemar busar och skojar med barnen på förmiddagen och runt lunchtid så har han sadlat om till raggare och då utlovas lite rockabillytema.
– Det mycket uppskattade bollracet där vi släpper bollar nerför Kyrkbacken, med start vid muren drar stor publik där alla som köpt bollar hejar fram sin boll säger Ulrika och skrattar.
Bollar som man köper antingen genom förköp eller under Långemåla-dagen.
Vi kör med två heat med totalt sex vinnare där högsta vinsten är 500 kronor.
Traditionsenligt blir det en konsert i Långemåla Kyrka, denna gång med vissångare Bo Krister som bland annat tolkar Dan Andersson.

Trekamp & Bykamp
Nytt för i år är att vi kör en trekamp för barn mellan 7-10 år, något som vi hoppas lockar många unga deltagare.
Värlebo som tog hem Bykampen förra året kommer troligen göra allt för att försvara förra årets titel, eller hur?
– Ja, det tror jag säkert att de satsar på. Vi brukar ha tävlande byalag från Långemåla, Värlebo, Böta och Bötterum, får se vilka som ställer upp i år.

Baktävling
– I år satsar vi på vetebullar i momentet baktävlingen. Det fungerar så att man bakar ett 30-tal bullar och tar med sig till Långemåldagen direkt på morgonen. Dessa bullar får sedan alla besökare provsmaka och rösta på genom att skriva sin favorit på en liten lapp och lägga i lådan.
Förra året var det muffins som gällde i baktävlingen och då var det Ulrika Svenssons bidrag som tog hem segern.
– Ja det var lite oväntat, men roligt såklart att de var uppskattade.
Det brukar vara ett 10-tal personer som lämnar in bakverk till tävlingen som sätter fart på smaklökarna. Ett uppskattat inslag denna hemvändarhelg innan skola och arbete tar vid på allvar.
Butiken Storken håller öppet denna dag och ett antal utställare och knallar finns på plats på den stora parkeringen intill Storken.
– Vi hoppas på ett välfyllt Långemåla och vill redan nu sända ett stort tack till våra sponsorer Emåmejeriet, Högsby Sparbank, Högsby kommun, Tidningen Innehåll och inte minst Storken som upplåter hela sin parkering för detta event.
Vi har många långväga besökare som kommer enkom för Långemåladagen, från Skåne i söder till Värmland i norr.


Publicerat

i

av

Etiketter: