Lions julkärvar– en mångårig tradition

På bilden: Lions Clubs Tomas Stalsbo och Björn Lennartsson med några av de julkärvar, som snart kommer att säljas på flera håll i Högsby kommun.

Högsby Lions Club, som i juni firade 60-årsjubileum, har under årens lopp skapat en rad traditioner. En av dessa är försäljningen av julkärvar, som kom igång redan under 1960-talet.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

För ändamålet inköptes en självbindare och en sådan används fortfarande. Även i år har klubben skördat dessa kärvar på marker, som välvilligt upplåtits av Lindhs Djur & Natur utmed Emån i närheten av Berga Gård.
Framför allt i fjol innebar det varma vädret att det gick smidigt att skörda havren och även i år har det gått förhållandevis smidigt, men så har det blivit cirka 1 200 kärvar.

Kräver mycket jobb
– Julkärvarna kräver mycket jobb, då de först ska skördas och sedan köras in. I dagarna har vi packat kärvarna och sedan väntar försäljningen, som startar i början av december, berättar presidenten Tomas Stalsbo med instämmande av aktivitetsordförande Björn Lennarts-son.
Vid julmarknaden i Högsby den 7 december kommer det att finnas julkärvar att köpa. Dessutom ska medlemmarna i Lions sälja på en rad orter i Högsby kommun. Eftersom försäljningen av julkärvar pågått under många år brukar det gå smidigt med försäljningen.

Hög klass på kärvarna
– Då vi hade vädrets makter på vår sida i somras håller årets julkärvar hög klass och vi räknar med en strykande åtgång framöver, sammanfattar Tomas Stalsbo och Björn Lennartsson.


Publicerat

i

av

Etiketter: