Lions ungdomsledarstipendium

Karin Axelsson får Lions ungdomsledarstipendium för sina betydande insatser med Team Orkidé.

För sina framgångsrika insatser med Team Orkidé, som vänder sig till barn och ungdomar med någon form av funktionsvariation, uppmärksammas Karin Axelsson, Högsby med Lions Clubs ungdomsledarstipendium.

Detta stipendium har delats ut sedan 1972. Först ut var Gösta Nilsson, Ruda, som fick åka till sommar-OS i München. Sedan dess har en rad meriterade ledare blivit uppmärksammade av Lions Club och denna gång har alltså valet fallit på Karin Axelsson. Stipendiet består av en penninggåva, diplom och blommor. I motiveringen till att valet har fallit på Karin Axelsson sägs att hon visar ett stort engagemang för en grupp barn och ungdomar, som många gånger glöms bort.
– Jag är både glad och tacksam över detta fina stipendium, säger spontant Karin Axelsson.
Det var efter en längre tids funderingar bestämde sig Karin Axelsson för att starta Team Orkidé, som är en del av Hanåsa Aktivitetsförening. Bidragande till detta var att dottern Wilma Axelsson är född med en ryggmärgsskada. Snart insåg Karin Axelsson att det fanns svårigheter för barn och ungdomar med funktionsvariation att delta i aktiviteter, som anordnas av föreningar. Genom Team Orkidé vill hon ändra på detta förhållande.

Aktiv fritid för alla
Det finns många föreningar i Högsby kommun, som gör ett fantastiskt arbete och tack vare Team Orkidé tas ytterligare ett steg att få med alla barn på banan. I grunden handlar det om en aktiv fritid för alla. Min förhoppning är att dessa barn och ungdomar ska utmana sig själva och även bygga upp ett allt starkare självförtroende.
Gensvaret för Team Orkidé har varit odelat positivt och under vinterhalvåret håller man till med aktiviteter i Långemåla och Högsby sporthallar. Snart kommer verksamheten att flytta utomhus och till uterinken i Hanåsa.

Alla är välkomna
Alla är välkomna och till träffarna och då stärks deltagarnas självförtroende, men även självkänslan. De som är med kommer från Högsby kommun och grannkommunerna.
I februari var vi och såg ishockeymatchen i SHL då IK Oskarshamn mötte Växjö Lakers. Under våren ska vi åka på en speedwaymatch med Dackarna i Målilla och den 6 juni väntar en resa till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Vi har samma tema som svensk fotboll, nämligen ”Alla är olika – olika är bra”.
Det märks tydligt på Karin Axelsson den glädje hon känner genom aktiviteterna med Team Orkidé, som kontinuerligt får med allt fler.
Jag får så väldigt mycket positivt tillbaka och framför allt är jag stolt över engagemanget från dessa barn och ungdomar, betonar Karin Axelsson.

INGVAR GUNNARSSON


Publicerat

i

av

Etiketter: