Lokal matbutik satsar på grönsaker

I Lindras och Länsförsäkringars tidigare lokaler ner vid handelsområdet på Järnvägsgatan driver Feras Al Masri sin mat-butik Almasri. En butik som inrymmer allt från husgeråd, konserver, frysvaror till färska grönsaker. En butik som startades upp i Ruda.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Det är nog grönsakerna som lockar flest kunder säger Aya Saukeni när vi träffar duon i butiken förra veckan. När vi var på besök hade leverans av färska grönsaker precis anlänt till butiken. Doften av nyplockade jordgubbar, koriander och mynta varvas om vartannat.
– När vi öppnade upp så hade vi inte så många nya kunder utan mest våra stamkunder. Nu har vi fått så många som kommer till oss och handlar färska grönsaker. De som kommer hit för första gången säger nästa alla “wow vad fint det är i butiken” och man gillar alla grönsaker som vi säljer berättar Feras.
– Vi har flera nya stamkunder som bor mitt emot oss säger Aya och pekar upp mot Bostället. De ser när vi får varuleverans och strax efter att lastbilen åkt så kommer de för att handla, man blir så glad när man ser det.

Kylanläggning
Det tidigare kontoret har byggts om en kylanläggning har installerats.
– De flesta grönsaker gillar när det är lite svalare och högre luftfuktighet, det är därför vi satsat på ett stort kylrum med grönsaker och frukt berättar Aya.
Butiken har en del kryddor, konserver och andra torrvaror och en växande del med husgeråd.
– Jag bygger upp butiken efter hand som jag har råd säger Feras. För mig var det viktigt att börja jobba när jag kom till Sverige. Det är viktigt att man gör något. Tidigare arbetade jag i en stor butik som man kan jämföra med Biltema så jag visste en del om hur en butik fungerar. Som du ser så håller vi på att bygga ut med mer varor som porslin, skålar och annat som man behöver i ett hem. Jag har planer att växa med det måste få ta lite tid. Men detta val att satsa på butik kräver mycket tid och jag inte är så bra på svenska. Men då finns ju Aya som talar perfekt svenska.
Det är klart att jag inser att språket är viktigt , men tänker att jag lär mig efter hand menar Feras.

Hur ser butiken ut om några år?
– Då hoppas vi att butiken större än vad den är i dag och vi hoppas att framöver kunna erbjuda färska varor som exempelvis kött, kyckling och fisk. Jag räknar med att vi fortsättningsvis ska vara en fristående matbutik med varor som efterfrågas av våra kunder.

Till sist något tips på snabblagad fredagsmiddag?
– Då hade jag köpt färdigkryddad fryst kyckling som steks i matolja och serveras tillsammans med färska grönsaker och pommes
tipsar Aya.
– Men du jag vill verkligen framföra ett stort tack till Markus Jakobsson som vi hyr av, de är alltid så hjälpsamma och vet hur saker och ting fungerar med papper och allt som man måste kunna för att driva företag avslutar Feras.


Publicerat

i

av

Etiketter: