Lokalt för hela slanten

Hemestertipsare

Gudrun Einefors kontaktar oss på Innehåll för att berätta om en ansökan man skickat in till Region Kalmar län och fått beviljad. En ansökan som handlar om att marknadsföra det lokala näringslivet inom besöksnäringen i sommar. Gudrun berättar om projektansökan som kortfattat handlar om att kommunen och regionen satsar totalt cirka 250 000 kronor för att lyfta besöksnäringen och uppmuntra till aktiviteter på hemmaplan.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Genom alla tänkbara mediekanaler sprids budskapet ut att inga onödiga resor ska göras, vare sig nu eller under hela sommaren. Det gör att många tar sig en rejäl funderare på vad man ska hitta på i sommar då vi brukar resa som allra mest.
Det är då det känns extra bra att vi har så många fina platser här i kommunen att ta sig till som man kanske aldrig varit på trots att man bott här kanske hela sitt liv. Att kombinera semester på hemmaplan med fikakorg från någon av alla lokala mat- eller fikaställen gör att man kan få till fina dagsturer.

Naturguide och turistbroschyr
Gudrun tar fram den nytryckta upplagan av Naturguiden och bläddrar bland de närmare 30-talet platser som anges i broschyren.
– Den här gick åt som smör i solsken förra året och nu har vi fått en ny sändning som kommer att finnas på ett 25-tal platser runt om i kommunen tillsammans med turistbroschyren och en praktisk karta.
Jag pratade med en pappa till tre barn om semesterplanerna och han berättade att han ser inga problem med att inte kunna resa iväg på längre turer. Barnen är mellan tre och elva år och för dem så är själva upplevelsen viktigast, att kunna åka och fiska, fika utomhus eller ta sig till ett av besöksmålen i vår kommun och göra saker tillsammans. Inte att det måste vara en specifik plats, det är nog vi vuxna som lägger in den värderingen.
I projektet kommer vi att ta fram ett antal korta filmer till sociala medier, hemsida med samlad information om verksamheter inom besöksnäringen och olika aktörer i kommunen Detta tillsammans med marknadsföring i tidningar och sociala medier. Sammantaget ser vi att det finns en bra plan på hur vi tillsammans berättar om allt man kan göra och uppleva på hemmaplan för att få en minnesvärd och härlig sommar avslutar Gudrun.

Beställ gärna din fikapåse med allt från den enklaste fika till en trerätters middag, allt framtaget av lokala aktörer. I dessa tider så räknas varje krona!

 

Hemestertips

Gudrun Einefors
– Ta gärna en tur längs Emån eller på en insjö, gärna med kanot eller kajak. Jag gillar livet på vattnet så för mig så är närheten till detta en härlig upplevelse.

Robert Rannemalm
– Åker gärna till Kleven och Aboda Klint för att bada med min familj i sommar.

Jörgen Gustavsson
– Säkerligen en hel del hemma, då vi har egen pool. Men för att ut och röra på sig så blir det mer än gärna en tur i skogen eller motionsspåret i Ruda.

Björn Garpenstedt
– Finns mycket att se och göra och även om en del hembygdsgårdar inte håller öppet så går det utmärkt att åka dit och uppleva miljön med fina välbevarade gamla hus. Ett måste är, tycker jag, att gå vandringsleden Jonas Stolt, den är trivsam att gå med historiska vingslag. Annas så finns det ju många fina badsjöar runt om i kommunen.

Liza Furuskog
– Nu är en fantastisk möjlighet att upptäcka närområdet. Tyvärr så kanske det måste till en sådan här kris för att vi ska börja se vad som finns precis framför ögonen. Självklart vill jag tipsa om bokskogen vid Böta Kvarn, Bokhultet. Jag var där mycket som barn och det är en plats jag gärna återvänder till. Sedan tänker jag ta cykeln och bara ge mig ut med en picknickkorg som jag kan hämta hos någon av de lokala restaurangerna/fiken. Det finns många fina skogsvägar att cykla på. Till sist måste jag säga att precis vid det område där jag bor, i Åhagen i utkanten av Högsby är det ett enormt fint strövområde. Så man behöver inte gå så långt för att hitta fina utflyktsmål här.


Publicerat

i

av

Etiketter: