Lyckade premiärer för HIK

Det var ett glatt gäng som mötte upp Innehåll på Skrotfrag i Oskarshamn för några dagar sedan. Björn Garpenstedt, ordförande i Högsby IK tillsammans med Rickard Persson, ungdomsledare tillika Högsby LBC och Ingvar Gunnarsson, Högsby IK mottog en check på dryga 70 000:- som landar på sista raden i bokslutet. Detta efter idogt arbete med att samla in skrot i trakterna Högsby – Aboda. För HIK är 2015 året med två premiärer, de rent sportsliga som insamling av skrot.

– Ja båda premiärerna har gått över förväntan vilket vi är glada över. Intäkterna för skroten är friska pengar rakt in i bokslutet som vi tar med oss till nästa säsong och det är mycket välkomna pengar. Det var en hel del arbete med att samla in allt detta skrot men samtidigt roligt. Det blev ju så att säga nytta med nöje. Ett stort och hjärtligt tack till alla lantbrukare och andra företagare som låtit oss hämta skrot, ett bra sätt att stötta vår verksamhet, säger Björn Garpenstedt med instämmande av Ingvar och Rickard.
– Tack vare hjullastare från LBC och några medhjälpare så har det gått bra säger Ingvar.
– Vi på Högsby LBC hjälper gärna till när vi kan och att fylla containers med skrot gick bra med vår lastmaskin. Totalt fyllde vi 12 containrar med skrot.
– Nytta med nöje stämmer verkligen, instämmer Jonas Lind platschef på Skrotfrag och berättar vidare.
– Vi har haft flera föreningar som genom åren samlat in skrot till sin förening, exempelvis bordtennisklubben som skolklasser i Berga, med lyckat resultat. Att få idrottsföreningar och unga att vara med och bidra till en bättre miljö tycker vi på Skrotfrag är det bästa med dessa insamlingar. Att som ung få med sig tankar runt miljöansvar och att det lönar sig både för miljön som plånboken, det är viktigt.

Fler föreningar
Jonas vill även passa på att uppmuntra fler föreningar att haka på insamling av skrot.
– Denna och tidigare insamlingar visar att det går att få ihop pengar till föreningsverksamhet, bara man är beredd att lägga ner lite tid och kraft. Så ni som är intresserade av att dra igång en skrotkampanj bara hör av er till oss så får vi prata ihop oss om det praktiska.

Nått uppsatt mål
Rent sportsligt går det att sammanfatta med tre ord, bättre än väntat, menar Björn.
– Alla över lag har presterat bra, såväl på som vid sidan av planen. Vi har haft stora framgångar med både A-lag som ungdoms- och damfotbollen.
För A-lagets del har vi klart med så gott som alla spelare för nästa säsong och detta borgar för goda förutsättningar. Vi måste tillägga att en person som till stor del ligger bakom truppens framgångar är Fredrik Hultman. Hans syn på de mjuka frågorna, där han ser varje
spelares personligheter som styrkor och förenar dessa till ett fungerade lag, är direkt kopplat till klubbens mål, att vara kvar i division 3.
Just nu får alla aktiva inom HIK kostföreläsningar av Katarina Rindstig, där Rickard är initiativtagare
– Att kost, träning och prestation hänger ihop det vet vi alla. Men ibland behöver man ta in någon utifrån som berättar om vikten av att äta rätt, och därför så har vi hjälp från Katarina. Detta är ett samarbete mellan Smålandsidrotten och HIK.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: