Malen Gym – Tema Må bra

Innehåll fortsätter miniserien ”Må bra”  även i detta nummer. Denna gång får vi upp pulsen lite mer, i alla fall om Malen Gym får bestämma. Marina Hedman ledamot i styrelsen och en flitig användare av gymmet  fattade pennan, och nedan kan du läsa om hur hon kom i gång och tränade och hur du själv kan komma igång och träna.  Vi på Innehåll ber att få gratulera Gymmet Malen till den imponerande medlemsiffran som närmar sig hela 400 medlemmar!

”Malen Gym är ett gym där alla ska ha möjlighet att träna utifrån sina förutsättningar och där ekonomin inte ska sätta stopp om någon vill vara aktiv. Det är våra motton, och det verkar fungera. Vi har i nuläget cirka 400 aktiva medlemmar, det vill säga att det är många medborgare i kommunen som aktivt väljer att vårda sin fysiska och psykiska hälsa. Vi tror att vår tillgänglighet, våra priser och vår lyhördhet för allas intressen är det som gör att medlemsantalet stiger hela tiden. Att kunna träna när som helst dagtid (6.00 – 24.00) passar många. När vi flyttade till nya lokaler skedde dessutom en förändring i träningsutbudet.

I förra lokalen var det mest fokus på maskiner och råstyrka då det inte fanns plats till så mycket annat, i de nya lokalerna får alla plats – alla de som vill träna med hjälp av maskiner samt med fria vikter/hantlar, få bättre kondition i vår konditionsdel eller ägna sig åt funktionell träning med bollar och gummiband. När det handlar om ledda pass kör vi spinning 4-5 gånger i veckan där det råder högt tryckt under halvåret oktober till april. I kombination till det finns ledda pass i pump, som sker i sporthallen.

Gymmet är en ideell förening där vi som är med i styrelsen eller är ledare och öppethållare gör allt på frivillig basis. Vi är många som hjälps åt och tack vare det kan gymmet fungera så bra som det gör. Det är också på grund av detta vi kan hålla en så låg årsavgift som vi gör. I och med att gymmet är en förening har alla medlemmar ett ansvar, alla ska ta reda på efter sig och hjälpas åt med underhållet av lokalen. Vi i styrelsen är bara några som sätter upp riktlinjer och ser till att de följs. Vi har inte så många regler i nuläget mer än att det råder 15-årsgräns och att alla ska ta ansvar för att allt lämnas i välskött skick. När alla hjälps åt fungerar det bra!
Det viktigaste för alla att veta om är att hos oss är alla välkomna. Det spelar ingen roll om man är vältränad eller helt ovan vid ett gym, det finns något för alla. Det handlar bara om att samla mod till att ta sig dit på ett besök för att få en visning över vad som finns och hur man gör. Jag (Marina) var livrädd för gym tidigare. Jag trodde att alla som var där var dundertränade och starka, att jag skulle skämmas och bli utstirrad. Jag bestämde mig en dag att det bara var jag själv som kunde påverka om jag skulle leva ett aktivt liv eller inte, det valet har jag aldrig ångrat. Malen Gym blev min väg till ett hälsosammare liv och idag är jag med i styrelsen i föreningen tillsammans med Leif Svensson, Hanna Olsson, Anders Johansson och Andreas Löfgren. Vi fem har varit aktiva i föreningen olika länge och ägnar oss åt olika träningsformer men vi är alla överens om vissa saker; vi brinner för vårt gym och vi
älskar att se vilken central plats det blivit för många. Vi är inte längre bara ett gym, vi är en mötesplats”

Malen Gym – ALLA ska ha råd och möjlighet att träna!
/Styrelsen, via Marina Hedman.


Publicerat

i

av

Etiketter: