Medvind för årets entreprenör

Högsby Plåtslageri i Gillberga Högsby, har just nu medvind, så pass mycket att man nyanställer medarbetare för att klara av de åtagande och uppdrag man lyckats knyta till företaget. 

Text och bild: Gunilla C Johansson

De nya lokalerna i Gillberga räknar Andreas Ljung med ska vara slutbesiktigade och klara under hösten. Tids- planen för när lokalerna ska stå klara har förlängts då man har fulltecknat i sina orderböcker. 

– Ja det är roligt att det är snurr på det, vi har fått allt fler uppdrag söderut i länet, då främst i Kalmar och Ny-bro, men även här i Högsby får vi en hel del uppdrag. 

Allt fler satsar på solcellspaneler på sina fastigheter, vilket gör att Högsby plåtslageri kommer med i bilden säger Andreas. 

– Vi levererar inte själva panelerna men gör allt underarbete. Det är ju ingen som vill investera i solcellspaneler och lägga dessa på ett gammalt tak. Det vi gör är att lägga om taket med plåt-arbete och alla förberedelser för panelerna berättar Jan Carlqvist. 

När vi var på plats så hade man precis bockat till plåtdetaljer som ska monteras på två nybyggda hus i Grönskåra. 

– Ja vi ska strax åka. Men du, skriv gärna att vi även erbjuder byggklara jakttorn om det är så att någon är intresserad. Säsongen för detta är väl på intågande säger Andreas. 

Ett par frågor till Andreas innan ni ska i väg, vad betyder utmärkelsen årets entreprenör som ni fick av Högsby kommun tidigare i år? 

– Det är klart att det värmer och är positivt att man tycker att vi gör något bra. Vi har flera kunder som uppmärksammat detta och inte minst av våra leverantörer. 

Nu blev det ju inget tacktal då festligheterna ställdes in i våras på grund av pandemin. 

Men vad hade du tänkt säga om du stått på scenen i våras? 

– Först ett ödmjukt tack och roligt med uppmärksamheten. Men främst är det ju duktiga medarbetare och nöjda kunder som gör att vi håller oss kvar. Utan dem inget företag så är de avslutar Andreas 


Publicerat

i

av