Mötesplats med färskvaror

När Innehåll var på besök i Bergas enda matbutik, Coop Nära var personalen i full gång med att ta hand om varuleveransen man precis fått. Med god organisation plockas den ena pallen med varor efter den andra upp prydligt i butikens hyllplan, kyl- och frysdiskar.

Butiken är en livsnerv för samhället och omkringliggande närområde.
Maria Persson, har efter ca ett år blivit varm i kläderna som butiks-chef och menar att hon nu fått en bra bild av vad som går hem hos kunderna.
– Vi har ett sådant brett sortiment så att vi hoppas att fler vågar prova att veckohandla hos oss. Det är alltså fullt möjligt att göra det, och jag tror att det är en missuppfattning att vi inte har fullsortiment. Jag var själv tveksam till om detta var möjligt. Vi har dessutom tre kategorier varor, dels ett basutbud till ett lägre pris, ett till lite högre pris och ett ekologiskt alternativ. Coop har ju under många år jobbat hårt för att få in ekologiska varor på hyllorna, vilket jag tycker är bra.

Rött eller grönt kort
Man jobbar hela tiden med förbättringsarbeten och gör så mycket man kan för att tillgodose och möta kundernas önskemål. Som ett led i detta arbete så hoppas man nu att man som kund lägger en lapp i lådan som motsvarar upplevelsen av besöket i butiken. Grön för bra jobbat och orange om vi har några förbättringsarbeten att göra.
– Tyck gärna till om oss med att lägga en liten lapp i lådan och skriv gärna några ord om vad du tycker är bra och vad du vill förändra.

Trogna kunder
Under tiden Innehåll är på plats kommer många kunder in och handlar, en del ett par småsaker och några tar den stora kund-
vagnen.
– Vi behöver öka vår försäljning i butiken och det kräver inte hjältedåd av någon, utan snarare om att alla lägger i ett par extra varor i korgen varje gång man tittar in, så gör alla lite, men tillsammans blir det stor påverkan för butiken.
Maria berättar vidare att man har många äldre trogna kunder som handlar varor för att baka och laga mat från grunden, de lite yngre väljer mer färdiglagat.
– Det ställer krav på oss som butik att erbjuda det breda sortiment som vi har i dag.
Ombud
Coop nära är ombud för Svenska Spel, Posten, Apoteket och KLT.
– Vi säljer en hel del biljetter hos oss. Vi tar ju emot kontanter vilket man inte kan betala med i automaten. Dessutom är vi även ”bank”,  då många passar på att ta ut extra kontanter när man är här och handlar.

Ny medarbetare
Josephin Karlsson, från Bockara som arbetade i butiken i somras, kommer att vikariera fram till hösten.
– Trevligt att ta in personal som våra kunder redan känner igen och som bor i närområdet. Vi har många kunder från Bockara som handlar här i Berga, det tycker vi om.
Maria avslutar med;
– Många funderar och frågar om butiken kommer att finnas kvar. Jag brukar svara att det avgör våra kunder. Så länge vi har kunder som handlar hos oss, så kommer vi att finnas kvar.
Nästa gång du åker och handlar, ta med dig grannen, uppmanar Maria.

Innehåll tackar för ett trevligt möte.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: