Multihall i Fagerhult

Det smids planer för fullt som aldrig förr i Fagerhultskogarna, detta med Andreas Front i spetsen. Planer som han och projektgruppen hoppas kan gå i lås för att få en multihall på plats under 2022.

Text: Gunilla C Johansson. Illustration: Andreas Front. Foto: Ingvar Gunnarsson

Man brukar säga rätt man på rätt plats, så är det nog även denna gång då Andreas med flera under hösten arbetat för att få till en multihall i direkt anslutning till befintlig fotbolls-plan i Fagerhult. En fotbollsplan som för övrigt bjudit in till många fina sportsliga upplevelser och rafflande lokalderbyn genom åren.

Berätta Andreas, vad ligger bakom planerna för en hall i Fagerhult?
– Största skälet är ett underifrånperspektiv, det finns inte så mycket mer att göra än fotboll här i byn. Sen är det ganska långt att åka för att göra något annat. Just fotboll kräver att man är ganska många och det blir värre och värre att få ihop så pass många att fotboll kan göras kul. Via en enkät har vi fått in förslag på vad som skulle kunna göras positivt för barn och ungdomar. Det är vad som lett till att vi startat projektet med en aktivitetshall vid Ekingen. Målet är att motverka psykisk ohälsa och få barn/ungdomar i aktivitet.

Kan du ge en kort och dagsfärsk projektstatus?
– Projektet är i startgroparna, det är en lång väg att vandra, det viktiga för oss är att inte bygga upp förväntningarna på något sätt ännu, men vi jobbar hårt för att se om det är möjligt. Alla offerter är inne och nu letar vi pengar för finansiering.

För vem och för vad vill ni bygga?
– I första hand för barn och unga, inte bara i Fagerhult utan detta center skulle ge möjligheter även för boende runt omkring oss på en ganska stor radie, vi ligger mitt emellan alla de större städerna där liknande aktivitetsmöjligheter finns idag.

Behövs verkligen en multihall i Fagerhult, en by med cirka 350 invånare?
– JA, även vi på landsbygden vill kunna aktivera oss utan att åka 6-8 mil!

Det handlar om stora belopp, i flermiljonklassen, hur ska ni få ihop ekonomiska medel för att ro projektet i land?
– Här är såklart den stora nöten, stiftelse, fonder,
lokala entreprenörer och företag som brinner för landsbygden. Vi kommer nog även behöva stöd av privatpersoner som ser fördelarna med detta, vi har många krokar ute och hoppas få gensvar, detta är det största som hänt i Fagerhult och inget man kanske orkar engagera sig i två gånger i en livstid.

Vilka är med i projektgruppen?
– Kicki Svensson, Magnus Lindgren, Lenny Nilsson, Thomas Lindgren, Erik Lindgren och ett ungdomsråd som inte är helt klart än men som varit med från start.

Vad ser du som har varit mest spännande och utmanande att ta sig an i allt detta?
– Människor som verkligen undrar om detta är möjligt, det är kul att se när de inser att det faktiskt kan bli verklighet även om vi som sagt inte vill ge några förhoppningar.

När man går in på sociala medier och läser så har vi förstått att mångas reaktioner, är att man tycker att denna idé och projekt är något som verkligen sticker ut och som många innerligt hoppas kan bli verklighet.
Hur känns det att få så mycket positiva hejarop på vägen?
– Det är nog så att vi behöver ännu fler hejarop, det är ganska tidskrävande helt enkelt.

Vad önskar du dig allra mest just nu när det gäller projektet
– Att finansiärer strömmar till såklart, att landsbygden är viktig för många och man vågar tro på den.


Publicerat

i

av

Etiketter: